A pincészet borbemutatása
Miután vörös küvéimet fiaimról nevezem el, a lányom sem maradhatott ki a sorból. Úgy éreztem, hozzá jobban illik egy nőies karakterű fehérbor. Így készült el az Eszter Bora, amely minden évben Egerszóláton termett Olaszrizling, és egy illatos fajta házasítása. Ez utóbbi a 2005-ös évjárattól kezdve egy szintén szóláti ültetvényen termett Muskotály. Bár a bor a muskotályra épül, és illatában leginkább annak jegyeit hordozza, mégis kerüli azt a harsányságot, amellyel a fajtát jellemezni szokás. Kifinomult, elegáns és nőies. Fogyasztását 12 ºC-on ajánljuk pikáns, fűszeres baromfiételekhez és salátákhoz.
Érlelési információkKisfahordós érlelés |
PinceidőNégy év |
Hol vásárolható meg
Budai Borvár. Borárium - Aréna Plaza, Parlament Vinotéka, Radovin
Gál Lajos Pincészete bemutatása
A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér