A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Rozé

Linbrunn Pincészet Kékfrankos Rozé 2014

Véleményünk szerint

Színe tiszta, halvány hagymahéj szín. Illata közepesen intenzív, málna, eper, kevés fűszer és fém érezhető. Szájban érezni a szénsavat. Ízében eperlevél, enyhe zöld aromák, a végén a citrusok dominálnak. Közepes savak jellemzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-07-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12,2 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1290
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Jó talaj, szép oltványok, 1,725 hektáron 10218 telepített és hozamkorlátozással művelt szőlőtőke, és mindehhez egy nagyon alapos, gondos szőlősgazda munkájának eredménye az a szép kékfrankos termés, amelynek ajándéka ez a rozé. A kékfrankos szőlőt szeptember legelején szüreteltük kifejezetten rozéra, jóval a teljes érés előtt, ekkor a savak mellett már ott volt benne a cukor (19-19,5 % mustfokkal) – ami az erjesztés során szinte teljesen lebomlott. A prémiumra metszett, hozamkorlátozással termelt kékfrankos szőlők üdeségét, friss savait és zamatát reduktív technológiával őriztük meg. Rozsdamentes és szabályozott erjesztő tartályban reduktívan, 12-13 C fokon erjesztve, héjon áztatva készítettük a bort. Majd a palackozás előtt kap egy kis széndioxidot a frissesség és a gyümölcsösség megőrzése végett.

Érlelési információk

Tartályos, palackozva: 2015. február.

Pinceidő

fél év

Linbrunn Pincészet bemutatása

Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!