A pincészet borbemutatása
Jó talaj, szép oltványok, 1,725 hektáron 10218 telepített és hozamkorlátozással művelt szőlőtőke, és mindehhez egy nagyon alapos, gondos szőlősgazda munkájának eredménye az a szép kékfrankos termés, amelynek ajándéka ez a rozé. A kékfrankos szőlőt szeptember legelején szüreteltük kifejezetten rozéra, jóval a teljes érés előtt, ekkor a savak mellett már ott volt benne a cukor (19-19,5 % mustfokkal) – ami az erjesztés során szinte teljesen lebomlott. A prémiumra metszett, hozamkorlátozással termelt kékfrankos szőlők üdeségét, friss savait és zamatát reduktív technológiával őriztük meg. Rozsdamentes és szabályozott erjesztő tartályban reduktívan, 12-13 C fokon erjesztve, héjon áztatva készítettük a bort. Majd a palackozás előtt kap egy kis széndioxidot a frissesség és a gyümölcsösség megőrzése végett.
Érlelési információkTartályos, palackozva: 2015. február. |
Pinceidőfél év |
Linbrunn Pincészet bemutatása
Szép borokat készítünk szép szőlőkből, jó áron. Nem véletlenül lett névadónk a szőlőműves Linbrunn mama, azt valljuk, hogy a bor sorsa a szőlőben dől el a tőkéken, a természet, az évjárat ajándékaként. Borászként a tisztaság, az odafigyelés és a türelem a legfontosabb, s a múlt értékeinek megőrzése mellett a nyitottság az új technológiákra. A borversenyek útjelzők számunkra, aranyérmeink, a best buy minősítések pedig vásárlóinknak mutatják meg, hogy a Linbrunn-bor a legjobb választások egyike!