A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Winelife Borászat Olaszrizling 2011

Véleményünk szerint

Kedves illat, a fehérborok esetében oly gyakran felmerülő kellemes almás, virágos jegyekkel. Könnyed test, kerek kompozíció, amelyben zöld almás, citrusos ízek gondoskodnak a zamatosságról, és bizonyítják a szerkezetileg kevésbé kiugró, de a borhoz illő, közepes mennyiségű sav jelenlétét. Utóízében keserű mandula tűnik fel. Salátát kínálnánk mellé szezámmaggal és csirkével.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-10-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  11.8 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  1450 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Nem egy elterjedt fajta a borvidékünkön, de nagyon tudja képviselni a termőhelyünk jellegzetességeit. Igazi terroirbor, melynek színe halványsárga, illatában bodzás-barackos jelleg fedezhető fel. Az ízben nagyon erőteljes savérzet a citrusféléket idézi. Fogyasztását 10-11 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés, a bort 2011 decemberében palackozták.

Hol vásárolható meg

Colour Wineworld Budapest, Szélmalom Étterem, Soproni Borház, Domus Vinorum

Winelife Borászat bemutatása

A WineLife Borászat 2011-ben jött létre, tulajdonosai (Linzer Sámuel, Schárfi László és Orosz Csaba) mind poncichter felmenőkkel büszkélkedhetnek. Jelenleg 15 hektáron gazdálkodunk, de a jövőben tervezünk még telepítéseket. Míg Laci a szőlőkért vállalta a teljes felelősséget, hogy szüretkor kifogástalan minőségű szőlő jusson a feldolgozóba, addig Samu a pince mélyén temetkezik gondolataiba, hogy mindig valami újat, valami kimagaslót tudjunk mutatni. Csabi az adminisztráció útvesztőiben lavírozik, a vevőkkel tartja a kapcsolatot, valamint begyűjti a vásárlók dicséreteit.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!