A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Zweigelt

Winelife Borászat Zweigelt 2011

Véleményünk szerint

A bogyós gyümölcsök egy csipet mentával fűszerezve teltséget adnak e bor illatának; szép az, ahogy a meggyes, szedres, málnás jegyek kitöltik a poharat. Kóstoláskor élénknek hat a savérzet, amely kissé fékezi az illatban dúsabban fellépő gyümölcsösséget, ugyanakkor így is kifejező és zamatos a korty. A tannin mennyisége közepes, kissé még tapad. Rusztikus karakterű, de pont ez a kis harapósság teszi nagyon is alkalmassá vacsorabornak, például egy egyben, zöldségekkel sült fasírt vagy csevap mellé.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-09-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  800
 • Ár

  1450 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% zweigelt

A pincészet borbemutatása

Jellegzetesen bíbor tónusú színanyagban gazdag bor, mely határozott tanninokkal bír. Illatában a meggyet és a piros bogyós gyümölcsöket idézi, fahéjjal fűszerezve. Fogyasztását 17 fokon, fűszeresebb, nehezebb ételekhez ajánljuk.

Érlelési információk

A bort tartályban érlelték, majd 2012 márciusában palackozták.

Hol vásárolható meg

Soproni Borház, Domus Vinorum, www.winelife.hu

Winelife Borászat bemutatása

A WineLife Borászat 2011-ben jött létre, tulajdonosai (Linzer Sámuel, Schárfi László és Orosz Csaba) mind poncichter felmenőkkel büszkélkedhetnek. Jelenleg 15 hektáron gazdálkodunk, de a jövőben tervezünk még telepítéseket. Míg Laci a szőlőkért vállalta a teljes felelősséget, hogy szüretkor kifogástalan minőségű szőlő jusson a feldolgozóba, addig Samu a pince mélyén temetkezik gondolataiba, hogy mindig valami újat, valami kimagaslót tudjunk mutatni. Csabi az adminisztráció útvesztőiben lavírozik, a vevőkkel tartja a kapcsolatot, valamint begyűjti a vásárlók dicséreteit.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!