A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mandolás Furmint Magnum

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet Mandolás Furmint Magnum 2007

Véleményünk szerint

A bor illata lassan nyílik, mértéktartóan, fokozatosan mutatja meg ásványra, almára emlékeztető és a hordós érlelésre utaló jegyeit. A kortyban a pörkölési ízek lépnek előre, stabilitásukról az ezek mögött álló vastag, kompakt test gondoskodik. Szánkat betöltő, széles, szinte súlyos kompozíció. Savainak mennyisége közepes, nem lépnek az előtérbe, de részt vesznek a bor tartásának kialakításában; az alkoholról ugyanez mondható el. Lecsengése közepes hosszúságú.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    13.5 %
  • Palackmennyiség

    1000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Több dűlő furmintjának válogatása. Botritisz nélküli, egészséges fürtök, préselés zúzás ill. bogyózás nélkül. Erjesztés: zempléni tölgyfa hordóban.

Érlelési információk

6 hónapos érlelés gönci és szerednyei fahordóban (1, 2, 3 évesek), majd 6 hónap palackos érlelés a piacra kerülés előtt.

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!