A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mandolás Furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet Mandolás Furmint 2007

Véleményünk szerint

Érett tónusú, almás, birses illatjegyeit gazdagon vonultatja fel a bor, mindezeknek mélységet a mellettük érezhető mézes, ásványos vonal ad. Kifejező, erőteljes, karakterrel bíró illatvilág rögtön az első szippantástól. A kompozícióban a telt test mellett jól megfigyelhető egy hullámzó szerkezeti felépítés, amelyben egyszer a sav-, másszor az alkoholérzet kerekedik felül. Ízeiben almára, dióra, gyantára, ánizsra emlékeztet. Utóíze tartalmas, de nem marad sokáig a szánkban.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-10-08

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    13.5 %
  • Palackmennyiség

    60000
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Több dűlő furmintjának válogatása. Botritisz nélküli, egészséges fürtök, préselés zúzás, illetve bogyózás nélkül. Erjesztés: zempléni tölgyfa hordóban.

Érlelési információk

6 hónapos érlelés gönci és szerednyei fahordóban (1, 2, 3 évesek), majd 6 hónap palackos érlelés a piacra kerülés előtt.

Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!