15. Tokaji Ősz - Az év borgasztronómiai eseménye
Tokaj-Hegyalja, Tokaj-Hegyalja
Tizenötödik alkalommal randevúzik a borvilág hazai krémje Tokaj-Hegyalján.
2018. szeptember 14-16. között a borvidék több mint 30 top pincészeténél nyílnak a legkülönlegesebb palackok.
Az idei év házigazdája a Holdvölgy Pincészet.
Programok
2018. szeptember 14. Péntek - 19 óra
Winemaker's dinner
- KÉT HELYSZÍNEN - MÁDON Töltsön egy felejthetetlen estét csodás tokaji borok és a borászok társaságában. Négy csúcspince képviselője az asztal körül, 12 csúcsbor a poharakban, degusztációs élmény menü a tényéron.
- PERCZE ÉLMÉNYKÖZPONT Borász az asztalnál: Demeter Endre - Demetervin, Gincsai Tamás - Holdvölgy, Ifj. Szepsy István - Szent Tamás , Szepsy István
- RÁKOCZI- ASPREMONT KÚRIA Vacsora: Bodrogi “Fűszeres” Eszter Borász az asztalnál: Áts Károly, Barta Károly, Lenkey Géza, Orosz Gábor
2018. szeptember 15. Szombat - 10 óra
Borutazások Tokaj-Hegyalján
- Ismerje meg személyesen a borvidék neves termelőit. Válasszon „Település-tematikus” csoportjaink közül, ahol egy helyszínen több pincészettel ismerkedhetnek vendégeink, a borrégió hét különböző pontján. Dűlőséták, pincelátogatások, nagy találkozások… Kóstoló csoportjainkat a 12 tételes, vezetett borkóstolót követően a gasztronómiai jeles helyi képviselői látják vendégül ebédre.
1. CSOPORT: BODROGKERESZTÚR
Helyszín: Henye dűlő - Henye Borterasz
Borászatok: Dereszla Pincészet, Kikelet Pince, Majoros László, Nobilis Pince,
Ebéd: Sárga Borház
2. CSOPORT: ERDŐBÉNYE
Helyszín: Béres Borterasz / Budaházy-Fekete Kúria Borászatok: Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok, Budaházy-Fekete Kúria, Karádi-Berger, Sanzon Tokaj Ebéd: Dűlő / Étel-Ital-Élet
3. CSOPORT: MÁD - I.
Helyszín: Szent Tamás tető / Szent Tamás Birtokközpont Szepsy István és a Szent Tamás Birtok közös kóstolója
Ebéd: Gusteau Kulináris Élményműhely
4. CSOPORT: MÁD - II.
Helyszín: Royal Tokaji Borászat
Borászatok: Árvay Pincészet, Budaházy Pincészet, Pelle, Royal Tokaji Borászat
Ebéd: Anyukám Mondta
5. CSOPORT: OLASZLISZKA
Helyszín: Csontos-dűlő
Borászatok: Bott Pince, Patrícius Borház, Samuel Tinon, Takács Lajos
Ebéd: Kemencés ételek és rétesek, helyi alapanyagok
6. CSOPORT: TOKAJ
Helyszín: Demeter Zoltán Pincészete
Borászatok: Balassa Pincészet, Demeter Zoltán Tokaj, Erzsébet Pince, Tokaj Hétszőlő
Ebéd: Anyukám Mondta étterem, Tokaj
7. CSOPORT: TOLCSVA
Helyszín: Oremus Birtok
Időutazás az Oremus Szőlőbirtokon. Vertikális 14 tételes kóstoló a Mandolás furmint és az 5 puttonyos Tokai Aszú körül.
Ebéd: “A Leves” Gasztro Team
2018. szeptember 15. Szombat - 15 óra
- Tokaji Borlovagrend Avatási Ceremónia A Tokaji Borlovagrend új tagjainak avatási programja a történelmi tokaji Rákóczi Pincében. Szabadon látogatható program, regisztráció nem szükséges.
- Helyszín: Rákóczi Pince, Tokaj
2018. szeptember 15. Szombat - 18 órától kifulladásig
- Holdvölgy Experience - Fine & Wine Lounge
- Egész estét borpiknik a Holdvölgy Pincészet gyönyörű kertjében. Borbár, sajtkóstoló, pincekaland, élő jazz.
- Vacsora: INNIO / Budapest
2018. szeptember 16. Vasárnap - 10-14 óra
- Dűlőtúra és szüreti piknik a Holdvölgy dűlőben
- A Tokaji Ősz hétvége lezárásaként pillantson be a vidéki szüret kulisszái mögé. Barangolja be Gincsai Tamással, a Holdvölgy Pincészet főborászával Mád legszebb dűlőit és legyen részese Hegyalja szüreti hangulatának. Ebédeljen velünk a zöldellő tőkék között az Első Mádi Borház szüreti piknik ebédjén.
Az egyes programpontok között transzfert biztosítanak a Vendégeik részére.
A műsorváltozás jogát fenntartják.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!