A kávékóstolás művészete
Budapest, Borkollégium
Szeretne mélyebben elmerülni a szakszerű kávékóstolás rejtelmeiben?
A kávék kóstolása előtt jobban megismerkedünk érzékszerveink működésével és tudatos használatával. Hasznos információkat kapunk olyan lényeges kérdésekkel kapcsolatban mint:
- Mi a kávé kóstolásának és értékelésének helyes menete?
- Hol és hogyan történik az aromák és ízek érzékelése?
- Milyen uralkodó aromák jellemzőek a különböző kávéfajtákra?
- Hogyan ismerhetjük fel a kávé hibáit?
- Mi a hasonlóság a bor és a kávé kóstolásában?
Meghatározott tematika szerint haladva, két prémium minőségű kávéból készített espresso-t értékelünk ki szakszerűen. Olyan különleges aromákkal és ízekkel találkozhatunk melyek később is segítenek - a borokhoz hasonlóan - a kávék szakszerű kiértékelésében vagy ajánlásában.
Előadók: Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffé baristái.
Tematika:
- Érzékszervek működésének és tudatos használatának ismerete
- Interaktív aroma teszt, illatmintákkal
- Espresso technológia ismertetése
- Alapanyag és készítési hibák jellemzése
- Termőterületi jellemzés
- Tradicionális olasz espresso kóstolása, majd kiértékelése
- Újhullámos espresso kóstolása, majd kiértékelése
Időpont: 2017. július 25., 16.00-20.00
Helyszín: Borkollégium (Budapest, VI. kerület, Podmaniczky u. 31.)
Jelentkezés ITT!
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!