A termőhely hangjai #4
Hegymagas, Bencze Családi Birtok
Kóstolósorozat a Bencze birtok természethű tételeivel, melyeket Kiss O'Shea Dániel séf izgalmas, szezonra hangolt kóstolómenüje és válogatott bakelit lemezeik kísérnek!
Az augusztusi kóstolómenü:
A paradicsom színes “élete”
24 hétig szarazon érlelt rib eye, kávés vadouvan szósz
Dinnye, bazsalikom
Tokhal, remoulade, sáfrány
Absztrakt káposztás tészta, kacsa jus
Somlói galuska
Elmesélik a kezdetet, az utat, ahogy a nagyvárosból a szőlőbe, a szabad ég alá kerültek. Az eddigi legnehezebb helyzeteket, a legjobb pillanatokat. Mesélnek az inspirációról és az útkeresésről, melyet a természet még tisztább, még kifejezőbb bemutatása érdekében járnak. A termőhelyük, a Szent György-hegy hangjainak megszólaltatása különböző stílusgyakorlatokon keresztül, mikrotételek, kísérletek, minták.
Kiss O'Shea Dániel is igen hosszú utat járt be, amíg birtokukra érkezett. Mai napig egyik legnagyobb inspirálója a pannon konyha, képviselői közül pedig a legjobb pannon étteremnek választott Taubenkobel, ahol két évet töltött. A lyon-i tanulmányok után többek között a boston-i L'Espalier-ben, majd a londoni Bentley's étteremben is dolgozott Richard Corrigan ír séf oldalán. Hazaérkezve a II. Czifray versenykurzus győztese lett, majd a budai Alabárdos étteremben sous chef négy és fél éven keresztül.
A kóstoló ára ételekkel 12.000 Ft / fő, mely ásványvizet és kávét is tartalmaz.
Időpontok: 2018. Augusztus 17 és 18, 20:00 órai kezdéssel, a kóstoló hossza várhatóan 3 óra.
A kóstolón való részvétel előfeltétele a telefonon vagy e-mail-ben történő jelentkezés a következő elérhetőségeiken: +36 30 212 7288, info@benczebirtok.hu, illetve a kóstoló árának átutalással történő teljesítése.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!