Alap ízek, alap étel- és bor párosítások
Budapest, Borkollégium
Vacsoravendégeket vársz, de problémát okoz a borválasztás? Különleges ünnepi menüvel készülsz, de nem tudod, hogy fehér, száraz, édesbor, vagy pezsgő passzol a fogáshoz? Étteremben sem tudsz dönteni a felszolgáló segítsége nélkül?
Ha a borokat már ismered, de a megfelelő étel párosítása még gondot okoz, akkor a vadonatúj kurzuson nemcsak alapoktól kezdjük az építkezést, hanem még a helyes szervírozási mód elsajátítására is megtanítunk.
Amiről szó lesz:
-
Mit értünk az étel és a bor harmóniáján?
-
Milyen alapízek vannak?
-
Milyen elkészítési módot alkalmazzunk?
-
Hogyan fűszerezzünk, milyen mártást és köretet használjunk?
-
Milyen borstílust válasszunk a különböző ízekhez?
-
Hogyan szervírozzunk helyesen?
-
Milyen poharat válasszunk a borhoz?
-
Hány fokra hűtsük az italt?
-
Hogyan dekantáljunk?
Kóstolt tételek száma: 10-12
Előadó: Mészáros Gabriella
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!