Bevezetés a borkóstolásba
Budapest, Borkollégium
Szereted a borokat, de egy baráti vagy családi összejövetelre nem tudod, mi alapján válassz? Nem is gondolnád, hogy mennyire negatívan befolyásolja a helytelen pohárhasználat és a rosszul megválasztott hőmérséklet a bor minőségét? Pedig ha nem ideálisak a körülmények a kóstoláshoz, az élmény sem lesz ugyanaz.
Szentelj egy napot a bor megismerésének, tudd meg, hogyan kell helyesen kóstolni és garantáljuk, hogy onnantól átértékeled a borral való kapcsolatodat.
Képzésünk kiváló lehetőséget ad a borokkal most ismerkedő hallgatók számára egy könnyed, jól befogadható ismeretszerzésre, ami során betekintést nyernek a borkészítés fő lépéseibe, a helyes kóstolás menetébe, és megismerkednek a főbb szőlőfajtákkal és borstílusokkal is 12 tétel kóstolása mentén.
Tematika:
Bortípusok (2 óra)
Szőlőfajták (2 óra)
Bor és gasztronómia (2 óra)
Kiknek ajánljuk?
Borkedvelőknek, de még nem tudatos borfogyasztóknak,
A borok iránt érdeklődőknek, akik a borkóstolás főbb alapelveivel ismerkednének meg,
Azoknak, akik szívesen sajátítanak el új ismereteket, amelyet akár a baráti társaságban, vagy az üzleti életben is tudnak kamatoztatni,
Mindazoknak, akik alap-, vagy középfokú bortanfolyam elvégzése a cél,
Akik szeretnének szakszerűen bort kóstolni.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!