A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bevezetés a borkóstolásba

05. 08.

Budapest, Borkollégium



Szereted a borokat, de egy baráti vagy családi összejövetelre nem tudod, mi alapján válassz? Nem is gondolnád, hogy mennyire negatívan befolyásolja a helytelen pohárhasználat és a rosszul megválasztott hőmérséklet a bor minőségét? Pedig ha nem ideálisak a körülmények a kóstoláshoz, az élmény sem lesz ugyanaz. Szentelj egy napot a bor megismerésének, tudd meg, hogyan kell helyesen kóstolni és garantáljuk, hogy onnantól átértékeled a borral való kapcsolatodat.

 

Képzésünk kiváló lehetőséget ad a borokkal most ismerkedők számára egy könnyed, jól befogadható ismeretszerzésre, ami során betekintést nyernek a borkészítés fő lépéseibe, a helyes kóstolás menetébe, és megismerkednek a főbb szőlőfajtákkal és borstílusokkal is 12 tétel kóstolása mentén.



 
Kiknek ajánljuk?
Borkedvelőknek, de még nem tudatos borfogyasztóknak,
A borok iránt érdeklődőknek, akik a borkóstolás főbb alapelveivel ismerkednének meg,
Azoknak, akik szívesen sajátítanak el új ismereteket, amelyet akár a baráti társaságban, vagy az üzleti életben is tudnak kamatoztatni,
Mindazoknak, akik alap-, vagy középfokú bortanfolyam elvégzése a cél,
Akik szeretnének szakszerűen bort kóstolni.

 

Ha fontos számodra a nemzetközileg elismert oklevél megszerzése, vagy csupán a nyelvtudásodat csiszolnád az új ismeretek megszerzésével egyidejűleg, akkor válaszd a WSET alapfokú bortanfolyamot.

 

Nem tudod, hogy mi a különbség a WSET és a Borkollégium tanfolyamok között, ITT segítünk neked eligazodni, hogy tisztán lásd a lényegi eltéréseket.

 

Képzési napok / intenzív 1, jellemzően szombat, 9.00-18.00 óra között
Tanórák száma (60 perc) 8
Kóstolt italok száma 12
Tananyag Bevezetés a borkóstolásba
Tananyag oldalszáma 50
Magyar tananyag díja 2.490 Ft (itt megrendelhető)

 

Vizsga nincs, a tanfolyam végén azonban oklevelet adunk át

 

Tematika
A borkóstolás fogalma, személyi és tárgyi feltételei (2 óra)
Bortípusok (2 óra)
Szőlőfajták (2 óra)
Bor és gasztronómia (2 óra)

Vizsga
A tanfolyamot elvégző hallgatóink oklevelet vehetnek át, külön vizsgát nem kell letenni.

 

További információk és jelentkezés ide kattintva.

Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!