Bevezetés a japán teák világába - teák és eszközök
Budapest, Flying Bird Tea House
A teakészítés rejtelmeibe vezetik be önöket július 20-án, ezt ne hagyják ki.
Egy szép teázással kezdik a teadélutánt, általában egy könnyű teát választanak ráhangolódásnak. A tanfolyamot egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal folytatják, amely a tematika szerint épül fel. Ebben a két órában Peti japán kistermelőknél, és neves teás cégeknél készített képeivel és videókkal illusztrálják a teaszedés és feldolgozás lépéseit. Ezt követően MINDENKI számára biztosítanak eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatják az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának) elkészítetek egy Sencha, egy Gyokuro és egy Matcha teát. Nagyon fontos, hogy a teát ti magatok is elkészítsétek, hogy a későbbiekben otthon is bátrabban próbálkozzanak. A tanfolyam végén újra együtt teáznak, kipróbálnak valami nagyon különleges teát szertartásosan elkészítve és közben természetesen válaszolnak a felmerült kérdésekre is.
A tanfolyam ára: 7800 Ft/fő
TEMATIKA:
1. A japán teaszertartás eredete, története, kulturális háttere
2. Legfontosabb teafajták, termesztésük és előállítási módjuk
3. Leghíresebb termővidékek és teáik (Shincha, Sencha, Gyokuro, Matcha)
4. Japán teás eszközök és kerámiák ismertetése (jellemző formák és anyagok)
5. Az egyes teafajták fogyasztásához kapcsolódó ismeretek, elkészítési módok
6. Az elkészítést befolyásoló paraméterek: vízminőség, hőfok, áztatási idő
7. Teakészítés a gyakorlatban
Jelentkezni e-mailben az fbteahouse@gmail.com címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 lehet.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!