A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bor Box három menetben

10. 26. - 10. 27.

Cegléd, La Toscana Bistro



Az “In Vino Lidia” koncepciója egyszerű, nem csak a gyomor, de az elme is munkára van fogva. Interaktív, csapatépítő jelleggel, ábrák, térképek, kóstolási és borkisokos, quiz segítségével beszélik át a tematikus vacsorái nedűit.

 

Bor Box három menetben

 

In Vino Lidia vendégei megértik és megismerik, hogy például miért Chardonnay-ből készül a pezsgő vagy miért öntözik gleccservízzel az argentin szőlőültetvényeket.

 

Füle Lídia ha nem kontroller egy amerikai multivállalatnál, akkor sommelier Budapesten. A bor hosszú évek óta szenvedély. Ha nem a Borkollégiumban tüsténkedik vagy a szakmáról ír, akkor a céges amerikai management részére szervez borvacsorákat.

 

 

Cegléden ezen két este alkalmával arra vállalkozik, hogy három világbajnoki torna keretében megismerjenek 6 szőlőfajtát. Tételeik éppúgy mutatnak hasonlóságot mint különbséget mind íz, mind illatvilágban. A kérdés, hogy ki miben kedvesebb a fogyasztónak? Együtt elemeznek, és reményeik szerint arra a következtetésre jutnak, hogy az ősi magyar szőlőfajtáknak éppúgy helye van a világpiacon, mint az újvilági technológiai borászat kereteiben született világfajtáknak.

 

Bor Box három menetben

 

Welcome - Törley Francois President Pinot Noir Rosé Nyerspezsgő 2014

Kecskesajt balzsamecetes sült cékla gránátalma dresszinges friss salátával 

 

Menet 1): Királyrákkal töltött pisztráng filé pesztós friss salátával

Kék Sarok                                                                                   Piros Sarok

Tűzkő Cserszegi Fűszeres 2017 (Tolna):                     Villa Maria Sauvignon Blanc 2017 (Új Zéland)

 

Menet 2):  Sült mangalica tarja dupla lecsóval és reszelt tésztával 

      Kék Sarok                                                                                      Piros Sarok

Tóth Ferenc Kadarka 2015 (Eger):                                Colome Estate Malbec  2015 (Argentína)

 

Menet 3): Konfitált tűzdelt mufflon lapocka és mufflon gerinc füstölt sertés nyelvvel és szedres áfonyás glassal, baconos burgonyapürével

                 Kék Sarok                                                                                          Piros Sarok

Fekete Borpince Kékfrankos 2011(Szekszárd):                       Stellenrust Pinotage 2013 (Dél-Afrika)

 

Eredményhirdetés - Disznókő '1413' Édes Szamorodni 2015

Francia túrós almatorta mézes marcipánhabbal 

 

 

Részvételi díj: 13.500 Ft, ami az étteremben személyes jelentkezéskor elővételben fizetendő.

 

Részletek és információ:


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!