A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Borász a Kollégiumban: Pannonhalmi Apátsági Pincészet portfólió bemutató

10. 17.

Budapest , BorkollégiumIsmerje meg a Pannonhalmi Apátsági Pincészet csaknem teljes portfólióját, amely a kiváló fajtaborokat és népszerű csúcsházasításokat is magába foglal!

 

Borász a Kollégiumban: Pannonhalmi Apátsági Pincészet portfólió bemutató

 


A 996-ban Pannónia Szent Hegyén letelepedett bencés szerzetesek monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a vidék rómaiak által létrehozott szőlő- és borkultúráját. A II. világháborút követő államosítások után 50 évvel a Pannonhalmi Főapátság és az MKB Bank új szőlőültetvény és pinceépület kialakításával ismét életre keltette ezt a hagyományt.


Az 50 HA összterületű újratelepített ültetvény kétharmada fehér- (rajnai rizling, sauvignon blanc, fűszeres tramini, olaszrizling, chardonnay, pinot blanc), egyharmada pedig kékszőlőt (pinot noir, merlot, cabernet franc) szolgáltat a feldolgozáshoz. A fajtaszerkezethez igazodó és gravitációs anyagmozgatáson alapuló technológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas.

 


A Borkollégium mesterkurzusán egy rendkívüli bemutató keretében ismerkedhetünk meg a Pannonhalmi Apátsági Pincészet csaknem teljes portfóliójával, amely a kiváló fajtaborok és népszerű csúcsházasítások mellett olyan meglepetéseket is tartogat, mint az új kísérletként szereplő narancsbor vagy a dűlő- és fürtválogatott rajnai rizling több évjáratú s kiszerelésű változatainak kóstolása.

Előadó: Illés Tamás (Pannonhalmi Apátsági Pincészet, marketing- és kereskedelmi vezető)
Kóstolt tételek száma: 11
 
Borsor:
Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2016
Pannonhalmi Tramini 2016
Pannonhalmi Olaszrizling 2016
Pannonhalmi Rajnai Rizling 2016
Pannonhalmi Prior 2016
Pannonhalmi Prior Magnum 2015
Pannonhalmi Narancs Chardonnay 2016
Pannonhalmi Hemina fehér 2016
Pannonhalmi Hemina vörös 2016
Pannonhalmi Pinot Noir 2016
Pannonhalmi Infusio 2015 minta!


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!