Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig
Budapest, Borkollégium
Borkedvelő vagy, de nem vagy még tudatos borfogyasztó? Nyitott vagy, hogy különleges fajtákat is megismerj, de nehezen választasz még egyedül? Esetleg a hobbi mellett a munkádban is hasznát vennéd a borismeretnek?
Tanfolyamunkat mindazoknak ajánljuk, akik alapszintű, de átfogó tudást szeretnének szerezni Magyarország borvidékeiről, a hazánkban honos szőlőfajtákról és a borkészítés alapelveiről, amiből megtudjuk, hogy mitől is lesz minőségi egy bor.
A többnapos képzés során az elméleti oktatás mellett 35 bor kóstolása mentén ismerkedünk meg az érzékszerveink működésével és a helyes kóstolási technikával.
Tematika:
A borkóstolás alapjai (4 óra)
Szőlészeti, borászati alapismeretek (4 óra)
Szőlőfajta ismeret, Kárpát-medence szőlőfajtái (4 óra)
Magyarországi borvidékei I. (4 óra)
Magyarországi borvidékei II. (4 óra)
Tokaj (4 óra)
Kiknek ajánljuk?
borkedvelőknek, akik jobban értenének a borokhoz,
tudásszomjasoknak, akik nyitottak az új ismeretekre,
gasztronómia iránt érdeklődőknek, hiszen a bor alapvető része annak,
HORECA szereplőknek, akik munkájuk során is kamatoztatni szeretnék a megszerzett ismereteket.
Ha fontos számodra a nemzetközileg elismert oklevél megszerzése, vagy csupán a nyelvtudásodat csiszolnád az új ismeretek megszerzésével egyidejűleg, akkor válaszd a Wines of Hungary kurzust.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!