Borkollégium felsőfok - Nemzetközi borismeret 2.
Budapest, Borkollégium
Tudtad, hogy a szakemberek már illatból és ízből is felismerik, hogy milyen szőlőfajta van a poharukban és melyik borvidékről származik? Hogyan lehetséges mindez?
A sok-sok gyakorlás mellett számos alapvető tényező létezik, amelyek elsajátításával közelebb jutunk a szakszerű kóstoláshoz. A középfokú tanulmányokra épülő tanfolyamon megismerkedünk a világ borvidékeivel, amely során eddigi földrajztudásunk is teljesen új értelmet nyer.
A többalkalmas kurzuson 75, a világ minden tájáról érkező tétel kóstolásával felsőfokú borkóstolási ismeretekre teszünk szert, rendszerint pedig olyan borok is előkerülnek, amelyek kereskedelmi forgalomban nem, vagy csak nagyon nehezen érhetők el.
Kiknek ajánljuk?
Elszánt és tudásszomjas borértőknek, akik nemzetközi borismerettel gazdagodnának,
Sommelier, vagy a vendéglátás, idegenforgalom más területén dolgozó kollégáknak,
Borszakmában dolgozó személyeknek, vagy azoknak, akik most tervezik az elhelyezkedésüket.
Tematika
Borkóstolás, vakkóstolás (4 óra)
Technológia (4 óra)
Champagne és a pezsgők (4 óra)
Burgundia, Elzász (4 óra)
Bordeaux és Dél-nyugat (4 óra)
Loire, Rhone (4 óra)
Ausztria, Németország, Görögország (4 óra)
Olaszország (4 óra)
Spanyolország, Portugália (4 óra)
Erősített borok (4 óra)
Párlatok (4 óra)
Észak- és Dél-Amerika (4 óra)
Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Afrika (4 óra)
Bormarketing és vizsgafelkészülés (4 óra)
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!