Buborék Világ
Budapest, Borkollégium
Szentelj egy teljes napot a buborékos italok megismerésének, tudd meg, hogyan készül a pezsgő, hogyan keletkeznek a buborékok, milyen pezsgőkészítési eljárások vannak és miért a champagne a legdrágább mind közül!
Ünnepi alkalom, szilveszter, születésnap, névnap, esküvő vagy - egyre többször - egyszerű baráti összejövetel ma már szinte elképzelhetetlen buborékos ital nélkül. Az elmúlt években nálunk is egyre népszerűbbek ezek a termékek - jól mutatják ezt a Winelovers tematikus kóstolói, amelyek szinte mindig teltházasok. Természetesen champagne fogyasztásban igen messze vagyunk a világ vezető piacaitól, a buborékos italok piaci növekedése azonban itthon is egyre szembetűnőbb. De tudjuk-e, hogy mi micsoda és ki kicsoda?
Szentelj egy teljes napot a buborékos italok megismerésének, tudd meg, hogyan készül a pezsgő, hogyan keletkeznek a buborékok, milyen pezsgőkészítési eljárások vannak és miért a champagne a legdrágább mind közül!
Kóstolt italok száma: 12-14
Tematika
A nap során igyekszünk tiszta vizet, azaz, hogy pezsgőt önteni a poharakba. Az alábbi témákat járjuk körbe, természetesen kóstolással egybekötve:
Mitől pezseg? Röviden a pezsgőkészítésről. Gyöngyöző bor, habzóbor, pezsgő, tankpezsgő, palackos erjesztésű ital, frizzante, spumante, sekt. Minden champagne pezsgő, de nem minden pezsgő champagne (2 óra)
Lássunk tisztán! Pezsgőstílusok itthon és a nagyvilágban: mi is a prosecco, a méthode cap classique, a cava, a Franciacorta, a Trento DOC? (1 óra)
Termőhelyek vonzásában I.: Minden, ami nem champagne. (2 óra)
Il n’est champagne que de la Champagne: champagne csak Champagne-ban készül…
Termőhelyek vonzásában II.: Champagne (2 óra)
Pezsgő a gasztronómiában (1 óra)
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!