A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Élesztőhártya alatt (sous voile)

04. 23.

Budapest, Borkollégium



A világon mindössze három helyen ismert a flor módszerrel készített bor: Franciaországban az úgynevezett sárga bor (vin jaune), Spanyolországban a sherry némely változata és Magyarországon a száraz szamorodni. Az eljárás lelke, a bor tetején erjesztőgombák segítségével képződő hártyaréteg (ez maga a flor), ami alatt egyfajta reduktív környezet alakul ki.

 

Az élesztők a borban oldott oxigént is felhasználják, miközben a flor korlátozza az újabb oxigénfelvételt. Mindez egészen különleges, semmivel össze nem téveszthető aromavilágot eredményez. Erről a kurzus résztvevői maguk is meggyőződhetnek a 15 borkülönlegességet tartalmazó, szinte megismételhetetlen sor segítségével.


 

Előadó: Petzold Attila
Tételek száma: 15

 

További információ és jelentkezés ide kattintva.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!