Élesztőhártya alatt (sous voile)
Budapest, Borkollégium
A világon mindössze három helyen ismert a flor módszerrel készített bor: Franciaországban az úgynevezett sárga bor (vin jaune), Spanyolországban a sherry némely változata és Magyarországon a száraz szamorodni. Az eljárás lelke, a bor tetején erjesztőgombák segítségével képződő hártyaréteg (ez maga a flor), ami alatt egyfajta reduktív környezet alakul ki.
Az élesztők a borban oldott oxigént is felhasználják, miközben a flor korlátozza az újabb oxigénfelvételt. Mindez egészen különleges, semmivel össze nem téveszthető aromavilágot eredményez. Erről a kurzus résztvevői maguk is meggyőződhetnek a 15 borkülönlegességet tartalmazó, szinte megismételhetetlen sor segítségével.
Előadó: Petzold Attila
Tételek száma: 15
További információ és jelentkezés ide kattintva.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!