Fűszerek világa
Budapest, Borkollégium
Ma már szinte nincs olyan eldugott csücske a világnak, melynek alapanyagai, élelmiszerei, fűszerei ne jutnának el hozzánk. Ha nem is a hivatalos vendéglátásban, de a hatalmas mobilitás révén az emberek saját környezetükben is rengeteg olyan fűszerrel találkoznak, ami korábban nem fordult elő háztartásainkban. Van-e jelentősége annak, hogy egy étel-bor párosításnál milyen fűszereket használunk? Befolyásolja-e a bor karakterét egy erősebb vagy éppen egy ellentétekre épülő fűszerezés? Megannyi izgalmas kérdés, melyre keressük a válaszokat a kurzuson.
Amiről szó lesz:
Egy kis fűszer történet
Fűszerek Európában és Magyarországon
Mi a célja a különféle fűszerek használatának?
Befolyásolhatjuk el a borélményt fűszerekkel?
Milyen borokat párosítsunk a különböző ízjegyekhez?
Kóstolt italok: 12-14
Előadó: Mészáros Gabriella és Petzold Attila
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!