Húsimádóknak
Budapest, Borkollégium
Ha bor, akkor kell előtte valami jó zsíros… hogy felszívja a savakat. Halljuk gyakran az efféle bölcsességeket. De vajon van-e ebben bármennyi igazság? Ezt járjuk körül kurzusunkkal, ahol számos felvágott félét és hús alapanyagot kóstolunk – természetesen borokkal együtt. Hogy miért is? Hogy legyen saját tapasztalatunk arról, kell-e valóban a zsír a borhoz?
Amiről szó lesz:
Bármilyen karakterű hús párosítható borokkal?
Hogyan befolyásolja a fűszerezés, a sós és a csípős íz az élményt?
Pácolt vagy füstölt?
Nagyüzemi, kézműves, vagy házi készítésű hentesáruk?
Fehér vagy vörös? Esetleg hal?
Melyek a hús-bor párosítás alapelvei?
Kóstolt borok: 12-14
Kóstolt ételek: 12-14
Előadó: Mészáros Gabriella
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!