I. Kézműves Gasztro Workshop Fesztivál
Tállya, Maillot kastély és az Oroszlános Borhotel
2018. március 15-17. között rendezik meg Tállyán az I. Kézműves GasztroWorkshop Fesztivált, mely Tokaj-Hegyalja helyi termelőinek, kézműves mestereinek, manufaktúráinak és gasztronómiai szereplőinek seregszemléje lesz.
A termelőket felvonultató vásár mellett interaktív workshopokon, előadásokon, oktatásokon, tematikus kóstolókon lehet részt venni, bizonyos kézműves technikákat kiscsoportos foglalkozásokon lehet megtanulni. A rendezvény szándéka, hogy lehetőséget adjon arra, hogy bárki kipróbálhassa, hogyan kell sajtot készíteni vagy éppen hegyaljai mézből mézeskalácsot sütni.
HELYSZÍN
A 3 napos rendezvény helyszínei a tállyai Maillot kastély és az Oroszlános Borhotel lesznek. A Maillot kastély exkluzív belső tereiben zajlik majd a vásár, a tetőtéri előadóteremben előadásokat lehet meghallgatni és kiscsoportos workshopokon lehet részt venni, az Oroszlános Borhotel pedig egy egész napos BBQ workshop és élményprogram helyszíne lesz.
PROGRAM
A vásárra és az előadásokra a belépés ingyenes, bizonyos workshopokon részvételi díj fejében vagy regisztrációhoz kötötten lehet részt venni.
Március 15. (csütörtök)
- 14:00 – 17:00 Mesterségek sétája
- 17:00 – 19:00 Táncház a Parapács Zenekarral, a 2012-es Fölszállott a páva tehetségkutató verseny zenekar kategóriájának győztesével
- 19:00 – 22:00 Vacsora az Oroszlános Borhotelben
Március 16. (péntek)
- 10:00 – 18:00 Kézműves termékek vására
- 10:00 ELŐADÁS: Ismerkedés a gyógy-és fűszernövények világával / Leskó Füveskert
- 11:00 WORKSHOP: Gluténmentes péksütemények készítése / Kalina Pékség és Dia Wellness
- 13:00 WORKSHOP: Mézeskalács díszítő workshop a Csudaíz Mézeskaláccsal
- 14:00 ELŐADÁS: A borissza bőr kalandja Tolcsván / előadást tart a Helia-D Herba-kastély kincseiről Somogyi Krisztina
- 15:00 WORKSHOP: Helia-D tokaji aszús expressz kozmetikumkészítés workshop a Helia-D Herba-kastéllyal / vezeti: Somogyi Krisztina
- 15:30 ELŐADÁS: Hegyaljai termelői sajtok - előadást tart Rácz Miklós
- 16:00 WORKSHOP: Szappankészítés a Hegyaljai Szappannal
- 16:00 WORKSHOP: Pálinka kóstoló a Szóráth Pálinkaházzal / vezeti: Badics Kata okleveles pálinkamester / 5 pálinka kóstolása:
- gönczi barackpálinka, vadbirs pálinka, furmint szőlőpálinka, sárgamuskotály szőlőpálinka, érlelt tokaji aszútörköly pálinka
- 17:30 ELŐADÁS: Édes emlékek a szerencsi csokoládégyártásról / előadás csokikóstolással, filmekkel
- 19:00 – 22:00 Vacsora az Oroszlános Borhotelben
- 21:00 DJ az Oroszlános pincetermében
Március 17. (szombat)
- 10:00 – 14:00 Kézműves termékek vására
- 10:00 ELŐADÁS: Mézes Gergő Méhészete / előadás
- 13:00 ELŐADÁS: Chili Hegyalján / Paprika Panna
- 7:00 – 21:00 Egész napos BBQ élménynap az Oroszlánosban oktatással
RÉSZTVEVŐ MANUFAKTÚRÁK ÉS TERMELŐK:
- Hegyaljai Szappan (Mád)
- Szóráth Pálinka (Tállya)
- Helia-D Herba-kastély (Tolcsva)
- Mézes Gergő Méhészete (Vizsoly)
- Ízes Örömest Lekvárium (Tokaj)
- Gönci Pálinka (Gönc)
- Majoros István Kerek-perec (Erdőhorváti)
- Csudaíz Mézeskalács (Pálháza)
- Paprika Panna chili termékek
- Hegyaljai Kézműves Sajtok - Rácz Miklós sajtjai (Újcsanálos)
- Pásztor Sajt (Taktaszada)
- Hegyalja Éléskamrája sütemények (Tokaj)
- Szerencsi Csokoládé (Szerencs)
- Kalina Pékség (Tállya) és Dia-Wellness
A vásárra és az előadásokra a belépés ingyenes, bizonyos workshopokon részvételi díj fejében vagy regisztrációhoz kötötten lehet részt venni.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!