Kávékóstolás művészete
Budapest, Borkollégium
A kávékóstolás művészete kurzuson egy teljes napot szentelünk a kávéval kapcsolatos legfontosabb alapismereteknek. Olyan különleges aromákkal és ízekkel találkozhatunk, melyek később is segítenek a borokhoz hasonlóan, a kávék szakszerű kiértékelésében vagy ajánlásában.
Mi a hasonlóság a bor és a kávé kóstolása között? Mi a helyes menete? Milyen uralkodó aromák jellemzőek a különböző fajtákra? Hogyan ismerhetjük fel a kávé hibáit? Milyen kávékészítési eljárások vannak?
A kávékóstolás művészete kurzuson egy teljes napot szentelünk a kávéval kapcsolatos legfontosabb alapismereteknek. Olyan különleges aromákkal és ízekkel találkozhatunk, melyek később is segítenek a borokhoz hasonlóan, a kávék szakszerű kiértékelésében vagy ajánlásában.
Előadók: Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffé baristái.
Tematika
Érzékszervek működésének és tudatos használatának ismerete
Interaktív aroma teszt, illatmintákkal
Espresso technológia ismertetése
Alapanyag és készítési hibák jellemzése
Termőterületi jellemzés
Tradicionális olasz espresso kóstolása, majd kiértékelése
Újhullámos espresso kóstolása, majd kiértékelése
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!