Májusban Mátra - Babiczki László és Kovács Zita
Budapest, Budai Gesztenyés Étterem és Kávézó
Májusban úgy gondolták, hogy csatlakoznak a Mátra Május kezdeményezéshez, és elhoznak egy borvidéket két fantasztikus Juniborász tolmácsolásában.
A vulkanikus Mátra különleges adottságait még kevesen fedezték fel, viszont a borvidék már így is kiemelkedő borászokat termelt ki.
Laci és Zita is fiatalon, a családi gazdaságban kezdték művelni a szőlőt, mára meghatározó húzóerővé váltak a borvidéknek. Fiatalos, lendületes stílusban készítik a kiegyensúlyozott és harmonikus boraikat.
Mátra hazánk második legnagyobb, és még abszolút felfedezésre váró borvidéke. Andeziten, riolittufán képződött barna erődalaja és csapadékosabb, hűvösebb klímája inkább a ropogósabb- illatosabb fehérborok készítésének kedvez, mindemellett az elmúlt évtizedben a a könnyebb vörösborok is megjelentek.
Ennek egyik iskolapédája a Gyöngyöstarjáni Kovács és Lánya Pincészet, amely széles portfólióban készít gyümölcsös, jól iható vörös borokat. A vulkanikus mátrai bor jellemzően inkább ásványos, sűrű, friss, finoman sós, feszes, és sokáig élettel teli.
Az eseményre 6 fogásos menüvel és 6-6 borral várják mindkét pincészet részéről.
Menü
Kovács - Fruska 2016, Babiczki Irsai Olivér 2017
Lazac, spárgával és bodza vinaigrettel
Kovács - Pipacs Rosé 2017 - Babiczki Cabernet Sauvignon Rosé 2017
Kecskesajt tricolor paprikával és salátával
Kovács - Hárslevelű 2017, Babiczki Chardonnay 2013
Zöldfűszeres töltött nyúlgerinc, almás édeskömény rizotto
Kovács - Fajzat Cuvé 2016, Babiczki Pinot Noir 2015
Pirított marhaszegy, paszternák krémmel, kápiával
Kovács - Syrah 2015, Babiczki cabernet Franc 2015
Kacsacomb rolád kucsmagombával, kukoricalepénnyel, portói mártással
Kovács - Zitakötő 2016, Babiczki Pinot Grigio 2016
Tavaszi gyümölcs textúrák
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!