A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Májusban Mátra - Babiczki László és Kovács Zita

05. 24.

Budapest, Budai Gesztenyés Étterem és Kávézó



Májusban úgy gondolták, hogy csatlakoznak a Mátra Május kezdeményezéshez, és elhoznak egy borvidéket két fantasztikus Juniborász tolmácsolásában.

 

A vulkanikus Mátra különleges adottságait még kevesen fedezték fel, viszont a borvidék már így is kiemelkedő borászokat termelt ki.


Laci és Zita is fiatalon, a családi gazdaságban kezdték művelni a szőlőt, mára meghatározó húzóerővé váltak a borvidéknek. Fiatalos, lendületes stílusban készítik a kiegyensúlyozott és harmonikus boraikat.
 
Mátra hazánk második legnagyobb, és még abszolút felfedezésre váró borvidéke. Andeziten, riolittufán képződött barna erődalaja és csapadékosabb, hűvösebb klímája inkább a ropogósabb- illatosabb fehérborok készítésének kedvez, mindemellett az elmúlt évtizedben a a könnyebb vörösborok is megjelentek.

Ennek egyik iskolapédája a Gyöngyöstarjáni Kovács és Lánya Pincészet, amely széles portfólióban készít gyümölcsös, jól iható vörös borokat. A vulkanikus mátrai bor jellemzően inkább ásványos, sűrű, friss, finoman sós, feszes, és sokáig élettel teli.
Az eseményre 6 fogásos menüvel és 6-6 borral várják mindkét pincészet részéről.

 

Menü

 

Kovács - Fruska 2016, Babiczki Irsai Olivér 2017

Lazac, spárgával és bodza vinaigrettel

 

Kovács - Pipacs Rosé 2017 -  Babiczki Cabernet Sauvignon Rosé 2017

Kecskesajt tricolor paprikával és salátával

 

Kovács - Hárslevelű 2017, Babiczki Chardonnay 2013

Zöldfűszeres töltött nyúlgerinc, almás édeskömény rizotto

 

Kovács - Fajzat Cuvé 2016, Babiczki Pinot Noir 2015

Pirított marhaszegy, paszternák krémmel, kápiával

 

Kovács - Syrah 2015, Babiczki cabernet Franc 2015

Kacsacomb rolád kucsmagombával, kukoricalepénnyel, portói mártással

 

Kovács - Zitakötő 2016, Babiczki Pinot Grigio 2016

Tavaszi gyümölcs textúrák

Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!