A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Michelin csillagok nyomában - Mátrai borvidék

02. 16. - 02. 17.

Mátra, Patavár Panzió És Étterem



A Magna Mátra és a Tőkések kiemelkedő egyéniségei és borászai együtt a Mátraalján.

 

Akik miatt erőre kapott a mátrai borvidék és akik keze munkája tükröződik a borvidék folyamatosan erősödő elismertségében. Olyan borászok tételeit kóstolhatjuk februárban, akik miatt újra felkerült a bortérképre a Mátra és immáron ezt a területet tartják az ország legígéretesebb borvidékének. 
Öt különleges borász, akiknek a tételeivel a Michelin csillagos éttermek borlapjain is találkozhatsz és egy ígéretes ifjú mátrai titán, aki évről-évre gyönyörű borokkal bizonyítja tehetségét.

A Magna Mátra képviseletében Ludányi Balázs, Major Levente és Szignárovits Márk valamint a Tőkések teljes létszámban - Losonci Bálint, Szecskő Tamás és Karner Gábor is elhozzák nekünk legkülönlegesebb palackjaikat és egy grandiózus 18 tételes kóstolóval közösen várhatjuk a tavasz első rezdüléseit.
Egy felejthetetlen este emlékezetes tételekkel, amelyek jól tükrözik, hogy mit tud máris a mátrai borvidék és milyen lehetőségek rejlenek még benne.
Az esemény célja a mátrai borvidék, a mátrai borászatok valamint a minőségi borfogyasztás és borkóstolás népszerűsítése!
A „Michelin csillagok nyomában” eseménysorozat szeretné testközelből bemutatni Magyarország különleges bortermelőit, akik boraikkal már bekerültek a Michelin csillagos éttermek kínálatába illetve egy tehetséges fiatal borászt minden borvidékről.

Részletes program: 2019/02/16 SZOMBAT
13.00 Könnyed gyalogtúra a Várhegyre 6 km, Szint 150 méter fel

16.00 – 17.30 BORKÓSTOLÓ a MAGNA MÁTRA borászaival
Tételsor:
Ludányi Balázs (Centurio Szőlőbirtok): Zenit Brut pezsgő 2016, Fáy-Domb Sárgamuskotály 2018, Diós Kékfrankos 2017
Major Levente (Levente Szőlőbirtok és Pince): Saár Olaszrizling Battonage 2015, Cibike Sár-hegy Olaszrizling 2012, Rajnai Rizling 2015
Szignárovits Márk (Szignárovits-Maka Pince): Furmint 2016, Merlot 2016, Cabernet Franc 2016

17.30 – 18.30 Hidegtálas vacsora mátrai különlegességekkel (Mátrai Bivalyrezervátum kolbászaival, Mekkentő Gazdaság sajtjaival valamint a G&D Kézműves Cukrászda és Pékség különlegességeivel) 

18.30 – 20.00 BORKÓSTOLÓ a TŐKÉSEK borászaival
Tételsor: 
Losonci Bálint (Losonci Pince): Rajnai Rizling 2017, Pinot Noir 2017, Kékfrankos 2016
Szecskő Tamás (Szecskő Pince): Pinot Gris 2016, Zöldveltelini 2015, Turán 2015
Karner Gábor Kézműves Borászata: Szőlőkert utca 2. Olaszrizling 2015/2016 (két évjárat és két erjesztési technológia házasítása), Tavaszföld Kékfrankos 2016, Vitézföld Kékfrankos 2013
A borkóstoló után rendelési lehetőség pinceáron a borászok által bemutatott tételekből.


2019/02/17 VASÁRNAP
10.00 Gyöngyöspata – Kecske-kő – Szűcsi 6 km csak oda 12 km oda vissza, Szint: 150 méter fel
15.00 Elbúcsúzás és a megrendelt palackos tételek átvétele

A mátrai borvidék természeti adottságai kiemelkedőek. A borvidék egészére jellemző jó vízháztartású talajok és a meleg, de nem szélsőségesen forró klíma együttesen aromagazdag, jó egyensúlyú, érett csersavú borokat adnak. A kitűnő alapadottságokon felül a Mátrában olyan különleges értékeket felmutató dűlők találhatóak, amelyek karakterének felkutatása és kibontása még hatalmas fejlődési lehetőségeket kínál a borminőség terén. 

Részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap délutánig): 
Borkóstoló és a szombat esti vacsora 10.000 Ft 
Szombat esti szállás díja 5.000 Ft 
Van lehetőség csak a borkóstolón és a vacsorán való részvételre. A szombat esti szállás opcionálisan vehető igénybe.
A 2 napos túravezetés ingyenes, minden egyéb költség egyénileg fizetendő.
Lehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti szállás díja (5.000 Ft) külön fizetendő.

AZ ELŐREGISZTRÁCIÓ ELKEZDŐDÖTT! A JELENTKEZŐKNEK CSAK 2019 FEBRUÁR ELEJÉN KELL UTALNIA A RÉSZVÉTELI DÍJAT.
Érdeklődés és jelentkezés: zarandokkaland@gmail.com

Február 16. szombaton egy másik programot is kínálunk számotokra:
Disznóvágás Nandi Magdinál
Részvételi díj: 12.000 Ft
A részvételi díj tartalmazza: disznótoros reggeli, ebéd és vacsora illetve korlátlan forralt bor és pálinka fogyasztás, borkóstoló a nap folyamán a varázslatos hangulatú 400 éves egykori dézsmapincében, csodálatos falusi környezetben és szívélyes vendéglátással.

Kedvezményes csomagár: Borkóstoló + vacsora + szombat esti szállás + Disznóvágás Nandi Magdinál program 25.000 Ft


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!