Olaszrizling mesterkurzus
Budapest, Borkollégium
Az olaszrizling hazánk egyik legjelentősebb fajtája, hiszen a legnagyobb területen termesztett fehér szőlő, és szinte mindegyik borvidéken megtalálható.
Különlegességét az adja, hogy visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, különös tekintettel a Balaton északi partjának és Egerszólát dűlőinek vulkanikus talajára.
A mesterkurzus célja, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a különleges fajtára, megmutassa kiemelkedő adottságait, változatosságát - 15 tételen keresztül. Az olaszrizling nemcsak a mindennapok bora lehet, hanem dűlőszelektált és válogatás tételei által az egyedi alkalmak méltó kísérője is.
Előadó: Mészáros Gabriella
Kóstolt tételek száma: 15
Borsor:
Egly Márk - Vesperas Olaszrizling Sümeg 2015
Figula - Sáfránkert Olaszrizling 2016
Gál Lajos - Kántor-tag Olaszrizling 2016
Gobri - Olaszrizling 2015
Gyukli - Olaszrizling 2015 (késői szüretelésű)
Jásdi - Lőczedombi Olaszrizling 2015
Kamocsay Ákos - Hilltop Prémium Olaszrizling 2013
Kamocsay Ákos - Hilltop Prémium Olaszrizling 2015 Sós-hegy dűlő
Kreinbacher - Aranydomb Olaszrizling 2008
Laposa - 4 Hegy Olaszrizling 2016
Nyári Ödön - Olaszrizling 2016
Szászi Birtok - Szigligeti Kabócás Olaszrizling 2015
Szent Donát - Meszes Olaszrizling 2015
Tornai - Ilona Olaszrizling 2011
Villa Tolnay - Panoráma Olaszrizling 2015
Részletek és jelentkezés ITT.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!