A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Pünkösdi Pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken

06. 03. - 06. 05.

Pannonhalma, Több helyszínenNyolc borászat várja nyitott pincékkel a borkedvelőket és kirándulni vágyókat kiváló borokkal és finomságokkal!

 

Pünkösdi Pincejárás a Pannonhalmi Borvidéken

 


A hagyományokat követve a szombat (június 03.) a ráhangolódásé, vasárnap (június 04.) borvidéki buszjárat könnyíti meg a közlekedést a borvidéken és hétfő (június 05.) a levezetésé. Az érdeklődők már pénteken elkezdhetik a ráhangolódást, 19.30-tól ugyanis a Pannonhalmi Jazzmajor keretében a Pannonhalmi Apátsági Múzeum belső kertjében a smooth jazz hazai nagykövete, Zolbert ad élő lemezfelvétellel egybekötött koncertet (további információk ITT.)        
 
A pincejárók ’jogosítványkímélő’ utazását vasárnap (június 04.) a győri Hotel Famulustól két óránként menetrendszerűen induló borvidéki buszos körjárat biztosítja. Az elmúlt pincejárásokhoz hasonlóan a nyúli pincészetekhez (Hangyál Pince, Soós Pincészet, Cseri Pincészet) a borvidéki buszjárat megállójától rövid sétával lehet eljutni. Most ugyanez lesz a helyzet Pannonhalmán is. A borvidéki buszjárat a Fő téren áll meg és onnan kis sétával érhető el a Herold Pince, illetve a Pannonhalmi Apátsági Múzeum.
Szombat (június 03.)
                                                                           
A Pécsinger Szőlőbirtokon, Ács György Pincészetében, a Babarczi Szőlőbirtokon és a Soós Pincében előzetes időpont-egyeztetést követően várják a borkedvelőket. A Cseri Pincészetben 12 és 22 óra között különleges programon vehetnek részt a jelentkezők. A Bocuse d’Or 2014 ezüstérmese, Kiss O’Shea Dániel készít kísérőfalatokat öt fajta Cseri-bor mellé.

 

  • Archeus – üdvözlőbor
  • Rosé – Pontysaláta hagymával és kápiával
  • Rajnai Rizling Selection – Nyúl rizlingzselében
  • Sauvignon Blanc Selection – Bárányterrine
  • Chanson – Frissen sült biomarha-koubek borssal és érlelt balzsamecettel


Részvételi díj: 8.500Ft/fő.
 
A Hangyál Pincében 16 és 20 óra között előzetes bejelentkezés nélkül is várják a borkedvelőket, már a borteraszon is!
 
A Herold Pincében 14 órától 20 óráig előzetes bejelentkezés nélkül is várják a kóstolni vágyókat a pincében vagy a teraszon, élőzenével.
 
A Pannonhalmi Apátsági Pincészetben a 11.30 és a 14 órakor induló csoportokhoz lehet csatlakozni.
Bővebb infó és még több program ITT.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!