A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szent Donát Matiné - Róma és a Balaton a régész szemével

08. 11.

Csopak, Szent Donát BirtokAugusztus eleje a szőlő érésének kezdete és egyben Szent Donát ünnepe.

 

Szűk 2000 éve, Rómában egy fiatal városi polgár belépett a birodalom hadseregébe. Tehetsége révén gyorsan emelkedett a ranglétrán, 30 évesen már a császár, Marcus Aurelius személyi testőrségének tagjaként lépett Pannónia földjére. A háborúkból kiábrándult magas rangú katona titokban megkeresztelkedett és szellemi vezetőként terjesztette a légióban a szeretet új hitét. Isteni segítséggel megnyert császárának egy fontos duna-menti csatát, de végül ez lett a végzete...

Akár egy jól megírt hollywood-i forgatókönyv is lehetne, de ez nem fikció, hanem névadó Szent Donátunk, a csopaki szőlők védőszentjének legendája és a pannon történelem!

Augusztus eleje a szőlő érésének kezdete és egyben Szent Donát ünnepe. Ennek apropóján elhívjuk a balácai Villa Romana régészeit, Kovács Loránd Olivért és Kiss Alexandrát egy kötetlen beszélgetésre, hogy gondolatban megpróbáljunk visszailleszkedni Szent Donát pannon latin világába.

Hogy mi történt Szent Donáttal, mi köze van a szőlőhöz és a nyári jégveréshez az is kiderül.
Közben egyebek mellett kóstoltatjuk három Szent Donát parcella borunkat. A forgalmi tétel 2016-os mellett két en primeur 2017-es hordómintát, melyek közül az egyik egy első évjáratú vörös meglepetés tétel! 

Az előadáson való részvétel ingyenes, a borsor 4000 Ft/fő
A helyszín a Kúria előtti borterasz. 
A bő egyórásra tervezett előadás 17:00-kor kezdődik. Utána pedig folytatódik a laza borteraszozás.
Jelentkezni nem kötelező, de ajánlott: trezor@szentdonat.hu


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!