Tokaji Ősz 2017
Tokaj-Hegyalja, több helyszínen
Borkóstolók, borvacsorák és borséták várják a 14. Tokaji Ősz közönségét szeptember 15. és 17. között a Tokaj-hegyaljai borvidék több településén.
Tokaj-Hegyalja ikonikussá vált borgasztronómiai eseménye 50 hegyaljai top borászattal, mesterkurzusokkal, gasztrokalandokkal, tematikus, vertikális és horizontális kóstolókkal, történelmi emlékhelyekkel - és a borvilág krémjével.
PROGRAMOK
Péntek - 2017. szeptember 15. - 19.00 óra
Tokaji Ősz Gálavacsora
Helyszín: Gusteau Kulináris Élményműhely, Mád
A Gault & Millau által „Az év Étterme 2017” díjjal kitüntetett és a VinCE Award „Legjobb Borvacsora” kategóriájának győztese, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely látja vendégül a Tokaji Ősz Gálavacsorájának résztvevőit.
Szombat - 2017. szeptember 16.
10.00 óra - Borutazások Tokaj-Hegyalján
Ismerje meg személyesen a borvidék neves termelőit. Válasszon a „Település-tematikus” csoportok közül, ahol egy helyszínen több pincészettel ismerkedhetnek vendégek, a borrégió hét különböző pontján. A kóstolócsoportokat a 12 tételes, vezetett borkóstolót követően a gasztronómiai jeles helyi képviselői látják vendégül ebédre.
1. Csoport: Tokaj
Helyszín: Demeter Zoltán Pincészete
Résztvevő borászatok:
Balassa, Demeter Z., Gizella, Hétszőlő, Sauska
Ebéd: Anyukám Mondta Pop-Up
2. Csoport: Tarcal-Bodrogkeresztúr
Helyszín: Degenfeld Birtok, Tarcal
Résztvevő borászatok:
Degenfeld, Dereszla, Kikelet, Nobilis
3. Csoport: Oremus Birtok, Tolcsva
Vetikális „kiskóstoló”
Évjárat kóstoló az Oremus Mandolás és az Oremus 5 puttonyos aszújából
Ebéd: „A” Leves Team
4. Csoport: Nagy Aszú Kóstoló
Helyszín: Sárga Borház „kék-szalon”
Résztvevő borászatok:
Disznókő, Hétszőlő, Oremus, Pajzos
Ebéd: Sárga Borház
5. Csoport: Mád
Helyszín: Szent Tamás Birtokközpont
Résztvevő Borászatok:
Barta, Demetervin, Szent Tamás, Szepsy
Ebéd: Percze Élményközpont
6. Csoport: Tállya-Abaújszántó
Helyszín: Zsadányi Pincészet
Résztvevő borászatok:
Kaláka, Márton Birtok, Pendits, Szent Benedek, Tállya Wines, Zsadányi
Ebéd: Oroszlános Bervendéglő, Tállya
7. Csoport: Olaszliszka
Helyszín: Csontos dűlő
Résztvevő borászatok: Bott, Kvaszinger, Préselő, Samuel Tinon
Ebéd: Zempléni Gidák a kemencéből
15:00 óra Tokaji Borlovagrend Avatási Ceremónia
A Tokaji Borlovagrend új tagjainak avatási programja a történelmi tokaji Rákóczi Pincében.
Szabadon látogatható program, regisztráció nem szükséges.
Helyszín: Rákóczi Pince, Tokaj
16:00 óra - AXA Millésimes „World of Wines” portfólió kóstoló /az esti Tokaji Ősz Nagykóstoló részeként/
Kétnyelvű kóstoló - a programon szinkrontolmácsot és tolmácstechnikát biztosítanak
Helyszín: Tokaj Kultúrális Negyed - Zsinagóga
17:00 óra Tokaji Ősz Nagykóstoló
Egész estés sétáló kóstolón ismerkedhetnek a vendégek Tokaj-Hegyalja mintegy 50 top borászatával. A kötetlen program 17 órától kifulladásig tart, melynek kiegészítéseként a részvevők jegyet válthatnak a férőhelyes! mesterkurzusra is. (AXA Millésimes és Champagne Time kóstolók)
„Furmint-Lounge”: a színház udvaron egész estés zenés borpiknik, alkonyat után fényfestés
Hegyaljai Gasztro kalandok: 3 fogásos vacsora az Anyukám Mondta étterem, „A” Leves Gasztroműhely és a Sárga Borház jóvoltából
20:00 óra - Champagne Time - Pezsgők a nagyvilágból. A leghíresebb pezsgőházak „buborékosait” kóstolhatják a Tokaji Zsinagógában a vendégek, Hantos László pezsgő-szakértő vezetésével.
A nemzetközi pezsgőkóstolót követően a résztvevők Tokaj-Hegyalja legszebb buborékosaival „szablyás” élménykóstoló keretében ismerkedhetnek.
Helyszín: Tokaj Kultúrális Negyed - Zsinagóga
Vasárnap - 2017. szeptember 17.
10:00 óra - Disznókő Birtoklátogatás, Dűlőtúra és Szüreti piknik ebéd
A Tokaji Ősz hétvége lezárásaként pillantson be a vidéki szüret kulisszái mögé. Barangolja be Mészáros Lászlóval, a Disznókő birtokigazgatójával a borvidék legendás dűlőit és legyen részese a Hegyalja szüreti hangulatának, majd ebédeljen a gyönyörű Filagória kilátónál a Sárga Borház szüreti piknik ebédjén.
Az egyes programpontok között a szervezők transzfert biztosítanak.
Részletes program ITT.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!