A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Wines of Hungary kurzus

10. 12. - 10. 14.

Budapest, BorkollégiumMelyek a Kárpát-medence legfontosabb szőlőfajtái? Mit kell tudni a 22 borvidékről, mik a jellegzetességeik és melyek a legfontosabb borstílusok? Hogyan tett szert Tokaj világhírnévre és miért olyan különleges?

 

A tanfolyam keretében súlyt fektetünk a modern borkóstolás elméletére és - főleg - gyakorlatára, hiszen az könyvből nem sajátítható el. Megismerkedünk Magyarország és a Kárpát-medence legfontosabb szőlőfajtáival és részletesen bemutatjuk a 22 magyar borvidék jellegzetességeit, legfontosabb borstílusait. Külön előadás keretében ismerhetik meg a hallgatók a Tokaji borvidéket, az engedélyezett szőlőfajtákat és a borkülönlegességeket.
 
For English version please click here


A kurzus során a “tudatos borkóstolás” elveit alkalmazva 35 bor összehasonlító elemzése során lehetőség nyílik arra, hogy megismerjük saját érzékszerveinket, azok működését, az alapvető borstílusokat és a tanfolyam végére megtanuljanak a hallgatók használható borleírásokat készíteni.

 

Részletek és jelentkezés ITT.

 
Kiknek ajánlják a kurzust?

  • Angol nyelvű tanfolyamunkat elsősorban a Magyarországon élő és a bor iránt érdeklődést mutató külföldieknek szánjuk, de természetesen jelentkezhetnek azon magyar anyanyelvűek is, akiknek előnyt jelent az angol nyelven megszerzett tudás.  A hallgatók használható készségeket és borismeretet kapnak a kurzus során, így azt szakmai életükben is kamatoztathatják.

Tematika

  • A borkóstolás elméleti és gyakorlati alapjai (4 óra)
  • Szőlőfajta ismeret,  Kárpát-medence szőlőfajtái (4 óra)
  • Magyarországi borvidékei I. (4 óra)
  • Magyarországi borvidékei II. (4 óra)
  • Tokaj (4 óra)
  • Felszolgálási ismereték, az étel-ital párosítás alapjai (4 óra)

Tandíj

  • Kedvezményes ár: 82.500 Ft, amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
  • Teljes ár: 91.500 Ft, amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.

Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!