A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

WSET Középfok – Párlat tanfolyam

10. 29.

Budapest, Borkollégium



Mik azok a párlatok és miért függnek szorosan össze a borokkal? Hogyan készülnek és milyen lepárlási módszerek vannak? Hogyan kell helyesen kóstolni és milyen alapú italok léteznek?

 

A 3 alkalmas tanfolyam a párlatok és a likőrök világát tárja fel kezdő és középhaladó szinten a párlatok (és borok) iránt érdeklődők számára. Tanulnak majd az előállítási módszerekről, a legfőbb párlatféleségek jellemzőiről, de megismerkednek a legnagyobb márkákkal is, a párlatok felhasználásával a koktélok készítése során.
 
A tanfolyam vizsgával zárul. Sikeres vizsga esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a résztvevők, illetve használhatják a megfelelő WSET logót is. Ha nem tudja, mi az a WSET, kattintson ide. 
 
Előadó: Petzold Attila
 

 

Miről lesz szó a tanfolyamon?

Milyen típusú párlatok vannak?
Melyek a szőlő alapú párlatok?
Melyek a gyümölcs alapú párlatok?
Melyek az egyéb gabona és keményítő alapú párlatok?
Melyek az ízesített párlatok?
Hogyan befolyásolják a gyártási módszerek a párlatok és likőrök jellemzőit?
Mik a nemzetközileg ismert legfőbb párlatféleségek és likőrök jellemzői?
Hogyan kell kóstolni a párlatokat?
A párlatok és a koktélkészítés kapcsolata
Melyek a legfontosabb koktél alapanyagok?
Melyek a koktélkészítés elengedhetetlen kellékei? Mik a bartender eszközei?
A legfontosabb párlatokból koktélokat készítünk.

 

 
Kóstolt párlatok

A kurzus során 34 tételt kóstolunk. Tervezett sor a WSET kategória alapján:
 

VS Cognac
VSOP Cognac
XO Cognac
Armagnac
Grappa
Pisco
Tennessee Whiskey (USA)
Bourbon (USA)
Rye Whiskey (USA)
Single Malt Whisky (Skócia)
Blended Scotch Whisky
Irish Whiskey
Japanese Whisky
Kubai stílusú fehér rum
Karakteres fehér rum (angol vagy francia)
Olcsó, színezett, sötét rum (BOB)
Érlelt spanyol stílusú rum
Érlelt angol stílusú rum
Blanco Tequila (100% agave)
Reposado Tequila (100% agave)
Anejo Tequila (100% agave)
Blanco Artisanal Mezcal
Semleges stílusú vodka
Karakteres vodka
London Dry Gin
Modern stílusú gin
Old Tom gin
Ánizs ízesítésű párlat
Gyomorkeserű
Vermouth
Egyszerű likőr
Komplex likőr

 A párlatsor változásának jogát fenntartjuk.
 
 

Kiknek ajánljuk a Párlat tanfolyamot?

a borok iránt már elkötelezett személyeknek, akik szélesítenék az ismereteiket,
borral és alkoholos italokkal foglalkozók számára,
vendéglátásban dolgozóknak, sommelier-eknek,
kereskedelemben dolgozóknak,
gasztronómia iránt érdeklődőknek,
közép- és felsővezetők részére.

 
A tanfolyam megkezdésének nincs felvételi követelménye, előzetes tudást nem igényel, csupán a nagykorúság igazolása szükséges. Kérésre ez alól is kaphat felmentést az érdeklődő, de ilyen esetben a tanfolyam során nem kóstolhat párlatot a kiskorú hallgató.
 

 
Tananyag

Az előadáson elhangzott prezentációkon kívül a tananyag: WSET Spirits: Looking behind the label című könyv. A tanfolyam díja tartalmazza a tananyag árát és az egyszeri vizsgadíjat is.
 
Letölthető tananyagok:

WSET specifikáció
kóstolási segédlet


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!