A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

WSET középfok - Párlat tanfolyam

06. 04. - 06. 06.

Budapest, Borkollégium



Mik azok a párlatok és miért függnek szorosan össze a borokkal? Hogyan készülnek és milyen lepárlási módszerek vannak? Hogyan kell helyesen kóstolni és milyen alapú italok léteznek? Ha nemcsak a boroknál keresed a minőséget, hanem a pálinkák, whisky-k, likőrök, brandy-k és egyéb párlatok terén is, és szeretnéd megtudni, hogyan készülnek, milyen aromák jellemzik, mitől lesznek igazán kiváló tételek, akkor a WSET Középfok Párlat kurzusról tudnod kell.

 

A 3 alkalmas tanfolyam a párlatok és a likőrök világát tárja fel kezdő és középhaladó szinten a párlatok (és borok) iránt érdeklődők számára. Tanulhatsz majd az előállítási módszerekről, a legfőbb párlatféleségek jellemzőiről, de megismerkedhetsz a legnagyobb márkákkal is, a párlatok felhasználásával a koktélok készítése során.

 


 
A tanfolyam vizsgával zárul. Sikeres vizsga esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a résztvevők, illetve használhatják a megfelelő WSET logót is. Ha nem tudod, mi az a WSET, kattints ide. 
 
Előadó: Petzold Attila

Miről lesz szó a tanfolyamon?
Milyen típusú párlatok vannak?
Melyek a szőlő alapú párlatok?
Melyek a gyümölcs alapú párlatok?
Melyek az egyéb gabona és keményítő alapú párlatok?
Melyek az ízesített párlatok?
Hogyan befolyásolják a gyártási módszerek a párlatok és likőrök jellemzőit?
Mik a nemzetközileg ismert legfőbb párlatféleségek és likőrök jellemzői?
Hogyan kell kóstolni a párlatokat?
A párlatok és a koktélkészítés kapcsolata
Melyek a legfontosabb koktél alapanyagok?
Melyek a koktélkészítés elengedhetetlen kellékei? Mik a bartender eszközei?
A legfontosabb párlatokból koktélokat készítünk.
 
Kóstolt párlatok
A kurzus során 34 tételt kóstolunk. Tervezett sor a WSET kategória alapján:

 

Kiknek ajánljuk a Párlat tanfolyamot?

  • a borok iránt már elkötelezett személyeknek, akik szélesítenék az ismereteiket,
  • borral és alkoholos italokkal foglalkozók számára,
  • vendéglátásban dolgozóknak, sommelier-eknek,
  • kereskedelemben dolgozóknak,
  • gasztronómia iránt érdeklődőknek,
  • közép- és felsővezetők részére.

 
A tanfolyam megkezdésének nincs felvételi követelménye, előzetes tudást nem igényel, csupán a nagykorúság igazolása szükséges. Kérésre ez alól is kaphat felmentést az érdeklődő, de ilyen esetben a tanfolyam során nem kóstolhat párlatot a kiskorú hallgató.
 
Tananyag
Az előadáson elhangzott prezentációkon kívül a tananyag: WSET Spirits: Looking behind the label című könyv. A tanfolyam díja tartalmazza a tananyag árát és az egyszeri vizsgadíjat is.

Tematika
A tanfolyam hat, egyenként négy órás előadásból áll, esti kurzus keretében. A képzés magyar kiegészítésekkel, angol nyelven történik. Amennyiben nem biztos a nyelvtudásában, javasoljuk, egyeztessen kollégánkkal az alábbi telefonszámon: +36 70 622 1060

Vizsga
A sikeres vizsga - a tanfolyami órákon túl - további egyéni felkészülést is feltételez. A tankönyvet a „Tananyagok” résznél tekintheti meg.
A vizsga árát a tandíj tartalmazza, amely 50 feleletválasztós kérdésből áll, a kérdések lefedik a teljes tananyagot.
 
Jelentkezési határidő: a választott időpont előtt 20 munkanappal!
 
Sikertelen vizsga esetén lehetőség van pótvizsgára, melynek díja 35.000 Ft.
Sikeres vizsga esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a résztvevők, illetve használhatják a megfelelő WSET logót is.

 

További információk és jelentkezés ide kattintva.

Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!