A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines

04. 11. - 04. 18.

Budapest, Borkollégium



A WSET középfokú bortanfolyam (WSET® Level 2 Award in Wines) kurzus mélyrehatóan foglalkozik a nemzetközileg ismert szőlőfajtákkal és legfőbb termőhelyekkel. Megismerhetik az érdeklődők az e fajtákból készülő borstílusokat, az eredetvédelmi rendszereket és a borcímkéken található legfontosabb kifejezéseket. A kurzus folyamán megismerkedünk az erősített borokkal, valamint a pezsgőkkel és a habzóborokkal is.

 

A kurzus során megszerzett magas színű tudást ajánljuk a szakmában dolgozóknak, valamint azoknak, akiket mélyebb érdeklődést mutatnak a borok iránt. Hallgatóink mind elméleti mind gyakorlati tudással gazdagodhatnak.
 
A többnapos tanfolyamot vizsga követi, sikeres teljesítés esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a hallgatók.

 


 
Kiknek ajánljuk?
Borkedvelőknek, a borok iránt komolyan érdeklődőknek, akiknek fontos a nemzetközileg elismert végzettség.
Azoknak, akik a borszakmában helyezkednének el, elsősorban külföldön.
Vendéglátásban, gasztronómiában, kereskedelemben dolgozóknak, akiknek fontos az idegennyelvű, nemzetközileg elismert vizsga.
Magabiztos nyelvtudással rendelkezőknek.
 
Ha nem elsődleges szempont számodra a nemzetközileg elismert oklevél megszerzése, de szívesen tanulnál a témáról, akkor válaszd a szinttel azonos magyar nyelvű kurzust, a Borkollégium középfokú bortanfolyamot.

 

Nem tudod, hogy mi a különbség a WSET és a Borkollégium tanfolyamok között, ITT segítünk neked eligazodni, hogy tisztán lásd a lényegi eltéréseket.

 

Tematika

Borkóstolás, bor-étel párosítás alapok
Szőlőfajták 1. (Pinor Noir, Zinfandel/Primitivo)
Szőlőfajták 2. (Riesling, Chenin Blanc, Semillon, Furmint)
Szőlőfajták 3. (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio/Pinot Gris, Gewurztraminer, Viognier, Albarino)
Szőlőfajták 4. (Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz)
Szőlőfajták 5. (Gamay, Grenache/Garnacha, Tempranillo, Carmenère, Malbec, Pinotage)
Szőlőfajták 6. (Cortese, Garganega, Verdicchio, Fiano, Nebbiolo, Barbera, Corvina, Sangiovese, Montepulciano)
Pezsgők és erősített borok
borleírás a WSET Level 2 szisztematikus borkóstolási segédlet alapján (WSET SAT)
 
A tanfolyam menete
 
A kurzust három egymást követő nap van, naponta reggel 9.00-től este 18.00 óráig, közben egy óra ebédszünettel (az esti tanfolyamok hat alkalmat jelentenek, hetente egyszer, hat héten át azonos napon 17.30-21.30 óra között).

 

A tanfolyamon kóstolt borok száma: 45
 
A képzés és a vizsga is angol nyelven történik.
 
A beiratkozás feltételei
 
A tanfolyam elvégzésének tudásbeli előfeltétele nincs, a jelentkezőnek - amennyiben részt szeretne venni a borok kóstolásában is - a 18. életévét kell betölteni a tanfolyam kezdete előtt, sikeres vizsgát azonban az is tehet, aki alatta van ennek az életkornak, illetve egészségügyi, vallási vagy egyéb okokból nem fogyaszthat alkoholt.

Vizsga

 

Mivel a vizsga önálló felkészülést igényel, arra egy megbeszélt időpontban kerül sor, a tanfolyamot követően minimum két héttel. A vizsga 50 feleletválasztós kérdésből áll és a sikerhez legalább 55%-os teljesítmény szükséges.
 
Az aktuális vizsgaidőpontokról ide kattintva tájékozódhatsz.

 

Jelentkezési határidő: a választott időpont előtt 20 munkanappal!

 

További információk és jelentkezés a tanfolyam weboldalán.

Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!