A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia

02. 22. - 02. 23.

Eger, Eszterházy Károly Egyetem



Az Eszterházy Károly Egyetem Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpontjának szervezésében idén immár tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre az egri Szőlészeti és Borászati Konferencia.

 

Kiváló minőségű magyar borok, az ezt előállító szőlészetek és borászatok, a magyar szőlő-bor ágazat fejlődése és versenyképessége, az oktatás és kutatás szerepvállalásának és elkötelezettségének növelése minden résztvevő közös érdeke és felelőssége. Ennek szellemében kerül megrendezésre február 22-23. között az Eszterházy Károly Egyetem és az Egri Borút Egyesület szervezésében a XIX. Szőlészeti és Borászati Konferencia Egerben
 
A rendezvény tematikáját és előadásait hagyományosan az ágazat minőségi fejlődését szolgáló legfontosabb témakörök adják: a szőlészeti és hordóhasználati innovációkon túl, termékfejlesztésről és birtoképítésről, bormarketingről, borturizmusról, ezek kereskedelmi és vendéglátással összefüggő kérdéseiről, nem utolsó sorban pedig a borvidéki és borrégiós összefogások jó és követendő példáiról hallhatunk előadásokat, melyekhez a keretet az Eszterházy Károly Egyetem Szőlő-bor Kutatás-fejlesztési Kiválósági Központjának eredményei és tervei adják.
 
Hazai és külföldi előadók szakterületük ismert és elismert személyiségei. Előadásaik, a velük folytatott beszélgetések a jógyakorlatok bemutatása mellett a mindennapi gyakorlati kérdések megoldását is jelenthetik. A rendezvény hazai és külföldi előadói szakterületük ismert és elismert személyiségei, közöttük üdvözölhetjük Elizabeth Gabay-t (Master of Wine), Fiáth Attilát (Master of Wine aspiráns) a magyar bor értékei és a nemzetközi piac elvárásai témában, illetve számos további neves magyar, valamint külföldi termelőt és szakembert.
 
PROGRAMTERVEZET
 
2018. február 22. csütörtök
Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Eger, Eszterházy tér 1. Díszterem
 
08:00 - 09:00  Regisztráció  
 
09:00 - 09:15 Köszöntők
Dr. Liptai Kálmán rektor Eszterházy Károly Egyetem
Dr. Lőrincz György elnök Egri Borút Egyesület
Dr. Váczy Kálmán Zoltán főigazgató, EKE, Kutatási és Fejlesztési Központ
 
Birtoképítés és birtokmenedzsment
09:15 - 09:35  Ifj. Szepsy István: A Szent Tamás Pincészet
09:35 - 09:55  Heimann Zoltán, ifj. Heimann Zoltán: A Heimann Családi Birtok
09:55 - 10:15  Bodorkós Norbert: A Kreinbacher Birtok
10:15 - 10:30  KÉRDÉSEK
10:30 - 11:00  KÁVÉSZÜNET
 
Innovatív technológiák a szőlészetben és borászatban
11:00 - 11:20  Dr. Füzi István, BASF Hungária Kft.: A szürkerothadás-járványok dinamikáját befolyásoló környezeti tényezők
11:20 - 11:40  Kalydy András, Kádár Hungary Kft.
 A rendezvény Arany és Ezüst fokozatú támogatóinak bemutatkozó előadásai - részletes program hamarosan
11:40 - 12:30  Kerekasztal beszélgetés az innovatív technológiák alkalmazásáról, a technológia fejlesztés igényeiről – a beszélgetést vezeti: Ripka Gergely borszakíró (Kalydy András - Kádár Hungary, Demeter Zoltán - Demeter Zoltán Pincészet, Szerdahelyi Péter - Kovács Nimród Winery, Fendrik Zsóka - Simonit & Sirch)
12:30 - 12:40  KÉRDÉSEK
12:40 - 13:40  EBÉDSZÜNET
 


Bormarketing és borturizmus
13:40 - 14:00  Tóth Adrienn, Wineglass Communication: Európai bormarketing esettanulmányok
14:00 - 14:45  Elizabeth Gabay, Master of Wine: A magyar bor értékei, nehézségei és a nemzetközi piac elvárásai
14:45 - 15:10  O’Connor-Varga Lilla: Az angol borpiac sajátosságai, marketingje
15:10 - 15:30  KÁVÉSZÜNET
15:30 - 16:00  Gál Zsombor, Magyar Turisztikai Ügynökség: A magyar borturizmus lehetőségei
16:00 - 17:00  Josef Schuller, Master of Wine, Osztrák Borakadémia: A Ruszti Borakadémia oktatási gyakorlata
17:10 - 17:30  KÉRDÉSEK
17:30 - 18:30  VACSORA
18:30 - 20:00  SÉTÁLÓ BORKÓSTOLÓ: Az előadók és további borvidékek borászainak borbemutatója, a siker a gyakorlatban
 
 
2018. február 23. péntek
Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem, Eger, Eszterházy tér 1. Díszterem
 
Kereskedelem és vendéglátás
09:00 - 09:40  Fiáth Attila, Master of Wine aspiráns: Magyar borvidéki jó gyakorlatok - fókuszban a kereskedelem és vendéglátás
09:40 - 11:00  Kerekasztal beszélgetés a kereskedelem és vendéglátás aktuális kérdéseiről – a beszélgetést vezeti: Szabó Edit borszakíró
11:00 - 11:20  KÉRDÉSEK
11:20 - 11:30  KÁVÉSZÜNET
 
Borvidéki összefogás, borrégiók
11:30 - 12:00  Jásdi István, Jásdi pince: A Csopaki Kódex
12:00 - 12:30  Kardos Gábor: A Balaton Bor
12:30 - 13:00  KÉRDÉSEK
13:00 - 13:30  ZÁRSZÓ
13:30 - 14:30  EBÉD


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!