A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

XXIII. Szegedi Borfesztivál

05. 12. - 05. 21.

Szeged, Dóm térPéntektől ismét Szeged Magyarország lesz fesztivál-fővárosa: indul a XXIII. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat, amely 10 napon át 150 borászattal, 200 kézművessel és 250 programmal várja a minőségi borok szerelmeseit.

 

A 10 napos, maratoni esemény-sorozat hazánk egyik legnagyobb bormustrája mellett többek között az idén 18 éves Hídi Vásárral, a Klauzál téri Gasztro Udvarral és a nagy szabású koncerteket felvonultató Dóm Téri Kavalkáddal csábít. 
 
Az idei rendezvény – a hazai gasztro-események közül elsőként – csakis élő zenekari kísérettel fellépő művészeket vonultat fel, köztük a legendás Bikinivel, a Biebers-szel, a Compact Disco-val és Geszti Péter show-jával, mely végigkíséri a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár emlékezetes pillanatait.


Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője a hétfői sajtótájékoztatón kifejtette: „A szakma és a nagyközönség évek óta Magyarország legnagyobb bormustrájaként tartja számon a Szegedi Borfesztivált, éppen ezért, kötelességünknek éreztük, hogy a hazai gasztro-események közül elsőként álljunk ki teljes vállszélességben az élő zene mellett.” A grandiózus vállalásnak köszönhetően 10 napon át, 6 színpadon, 150 fellépő playback és fél-playback-mentesen, egytől-egyig zenekari kísérettel fog koncertet adni. 
 
A rendezvény-sorozat kiemelt eleme a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft és a Szeged Első Lions Klub közös jótékonysági programja, melynek keretein belül 10 napon át, a Kárász és a Kölcsey utcák kereszteződésében gyűjtenek a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára. További újdonság, hogy a XXIII. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat minden napján 18:00 órától – Szeged összes tömegközlekedési eszközén egyetlen vonaljeggyel lehet utazni, egészen az utolsó járatig.


A fesztivál-sorozat helyszínei:
 

XXIII. Szegedi Borfesztivál – Széchenyi tér, 2017. május 12-21.
Gasztro Udvar – Klauzál tér, 2017. május 12-21.
Dóm Téri Kavalkád–Dóm tér,2017.május 19-21.
Hídi Vásár – Belvárosi Híd, 2017. május 20-21.
Kincs Tér – Dugonics tér, 2017. május 18-21.


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!