A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

„Legek” lettek a hónap legolvasottabb cikkei

Márciusban a listáké volt a főszerep

2019-04-01 | Vinoport


„Legek” lettek a hónap legolvasottabb cikkei

Változatos témák jellemezték a hónapot, egy közös azonban van a sok kattintást elérő írásokban: a számok kiemelt szerepet játszottak benne.


 

A fogyasztói szokásokat felmérő kutatások, mindenek előtt a Nagy Bor Teszt eredményei alapján elmondható, a magyarok továbbra is vörösbort isznak legszívesebben, és azokból is a villányi vörösek állnak az első helyen. Nem is kell tehát csodálkozni, hogy a Winelovers Wednesday Villányi kóstolója is zsúfolt teltházzal futott. Nyilván az is vonzó volt, hogy a borvidék 27 borászának közel száz borát lehetett megkóstolni, amire ritkán van példa Budapesten. A tanulságos beszámolónak is nagy sikere lett.

 

 

Demeter Zoltán tokaji borász A Tokaji pezsgő – lehetőségek és felelősségek címmel tartott előadást, de ennél sokkal több mindenről beszélt március 1-én a Borjog és Bormarketing Konferencián. Mások mellett arra kereste a választ, miért nem tudunk közelebb kerülni ahhoz a kultúrához, ahonnan mintegy 100 éve eltérítettek minket.

 

A hónap egyik cikkében összeszedtük a világból azt az 5 hölgyet, akiknek mindenképpen ott a helyük az egyetemes bortörténet arany betűkkel íródó lapjain. És hozzájuk még hármat a „magyar elsők” közül.

 

Március 1-én a Borászok Borásza Kóstoló Kör keretében az 50 legjobb magyar borász az év egyik legexkluzívabb kóstolóját tartotta meg. Az „ötvenek” leadták szavazatukat, vagyis kiderült, közülük ki az az 5, aki versenyben maradt a 2019-es Borászok Borásza díjért.

 

Végezetül még egy „leg” a hónap legolvasottabb írásai között: a világ 7 legidősebb, épségben fennmaradt bora, köztük egy többszáz éves tokajival a dobogón.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!