Nagy Furmint Február kóstoló - MINDEN JEGY ELKELT!
, , 2011. február 10. - Budapest, Vajdahunyadvár
Először 2010-ben rendeztük meg a Furmint Február programsorozat nagy kóstolóját. Sokat jelentett nekünk, hogy több mint harminc borász fogadta el a meghívásunkat és személyesen mutatta be száraz furmintját, így támogatva a Furmint Február koncepcióját. 2011-re tovább nő a rendezvény, még több borász és furmint megjelenésével szeretnénk érzékeltetni a szőlőfajtában rejlő lehetőségeket. A zsúfoltság elkerülése érdekében ezért új helyszínt kerestünk, és bízunk benne, hogy a Vajdahunyadvárban is kialakul majd a múltkori furmint hangulat.
A Furmint Február filozófiája
Egyre többen, többször és hangosabban mondják – borok és emberek egyaránt –, hogy a furmint egy kiemelkedő szőlőfajta. A képet tovább szépíti a tény, hogy szinte kizárólag a miénk. Úgy gondoljuk, hogy ezt az üzenetet érdemes lenne minél több emberhez eljuttatni, ez pedig legjobban akkor sikerülhet, ha összefogunk, és ezért a célért együtt iszunk furmintot februárban.
A pincészetek, melyek borászai egyetértenek az elképzeléssel, és megtisztelnek azzal, hogy bemutatják furmintjaikat a kóstolón:
Andrássy Pincészet, Tarcal
Árvay János Családi Pincészete, Rátka
AZ Nektár Pince
Balassa István, Tokaj
Barta Pince, Mád
Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Erdőbénye
Bodrog Borműhely, Bodrogkisfalud
Bott Pince, Bodrogkisfalud
Breitenbach Kézműves Pince, Bodrogkisfalud
Demeter Zoltán, Tokaj
Demetervin, Mád
Dénes Hegybirtok, Ság-hegy
Dereszla Pincészet, Bodrogkeresztúr
Disznókő Szőlőbirtok, Mezőzombor
Dobogó Pincészet, Tokaj
Dorogi Testvérek Pincészet, Tarcal
Erzsébet Pince, Tokaj
Fekete Béla, Somló
Füleky Pince, Bodrogkeresztúr
Gizella Pincészet, Tokaj
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Tarcal
Györgykovács Kispincészet, Somló
Ferdinánd Pincészet, Mád
Heidi Schröck, Rust, Ausztria
Hlebec Milan, Szlovénia
Hollóvár Pincészet - Takács Lajos, Somló
Karádi-Berger Pincészet, Erdőbénye
Kardos Szőlőbirtok, Mád
Királyudvar, Tarcal
Kreinbacher Birtok, Somló
Kovács Nimród Winery, Eger
Lenkey Család Szőlészete és Pincészete, Mád
Majoros Birtok, Tarcal
Orosz Gábor, Mád
Oszvald Lajos, Somló
Pannon Tokaj Pincészet, Tolcsva
Patricius Borház, Tokaj
Pók Tamás Pincéje, Eger
Pra-Vino Curin-Prapotnik, Szlovénia
Puklavec Blaz, Szlovénia
Royal Tokaji Pincészet, Mád
Spiegelberg Borpince, Somló
Szent Benedek Pincészet, Tállya
Szepsy Pince, Mád
Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok, Tokaj
Tokaj Kereskedőház, Tolcsva
Tokaj Nobilis, Bodrogkeresztúr
Tokaj Oremus Szőlőbirtok és Pincészet, Tolcsva
Tokaj Pendits, Abaújszántó
Tokaj Zöld Birtok, Tokaj
Tornai Pincészet, Somló
Vino Kupljen Jeruzalem, Szlovénia
Weinbau Wenzel, Rust, Ausztria
Zsirai Pincészet, Mád
Tokaji Borecet Manufaktúra
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)
www.mezogazdasagimuzeum.hu
Időpont: 2010. február 10. 16:00-21:00
Jegyár: 6900 forint.
A jegy lehetőséget nyújt arra, hogy megkóstoljon több mint ötven furmintot, valamint tartalmaz egy kézműves sajttálat is, a következő finomságokkal:
Hortobágyi fehérpenészes lágysajt - Mircz Nárcisz -Nárcisz birtok
Hegyvidéki tehénsajt - Sándor Tamás- Bükki sajt
Egri kecskesajt - Nagy László- Egri Margaréta
Mádi tehénsajt.
Az est folyamán e mellett megkóstolható lesz a Rendek Ökogazdaság mangalica szalonnája is (www.okomuzeum.hu) és korlátozott mennyiségben Szántó Tibor furmint párlattal készített csokoládékülönlegessége is.
Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk azok előzetes megvásárlását, előfordulhat, hogy a helyszínen már nem lesz lehetőség a belépő megváltására.
Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági élet hírlevelünkre!
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!