A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
  • Bari István Tavasz eleji ültetvénygondozás és tervek 2018-ra Bari István |

    2018-04-11 11:09:30

    Hosszú és változékony telet tudhatunk magunk mögött, mely a Balatonboglári borvidéken is megviselt néhány szőlőültetvényt. Szokatlanul erős lehűlést tapasztalhattunk március vége felé, ezért a borvidéken kevésbé szerencsés fekvésű dűlőkben gyakran találkozhatunk fagy okozta rügykárosodással. Ettől eltekintve a szőlőültetvények szépek.
  • Németi Sándor Rozé champagne kíséri a feketeribizlis kacsamájat Németi Sándor |

    2018-04-06 07:00:00

    Pesti István pályáját 1986-ban a Grand Hotel Hungáriában kezdte; az ő vezetésével szerezte meg a budapesti Tanti étterem a Michelin csillagot 2015-ben. Most Tatán a Platán éttermet erősíti szaktudásával; munkássága alatt több elismerést is bezsebelt. Az ő receptje következik, egy remek rozé pezsgővel kísérve.
  • Németi Sándor Kacsamáj, lecsó... és egy pohár kékfrankos Németi Sándor |

    2018-03-24 07:00:00

    A Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozat újabb állomásában Erhardt Zoltán tulajdonos-séfnek köszönhetően egy könnyen elkészíthető, igazi magyaros ízvilágú étel receptjét olvashatják.
  • Németi Sándor Trópusi hangulatban Németi Sándor |

    2018-03-08 11:00:00

    A kinti hideg időre való tekintettel érkezzen egy ínycsiklandozó desszert, amihez egy édes bort ajánlok most.
  • Árvay János Hóvirágok, barkák, reszkethettek! Árvay János |

    2018-03-02 12:11:53

    Hóvirágok, barkák, reszkethettek! A becsapós januári tavasz után február végén visszajött a tél. Repdesnek a mínuszok odakint. Az ország másik felén nagy a hó, de itt épp csak a magasabb hegyek tetején látni fehér foltokat. Nálunk, a faluban és a szőlőkben semmi.
  • Németi Sándor Felülírva a bor-étel párosítás konvencióit Németi Sándor |

    2018-02-21 06:30:00

    A Laposa Birtokra nem csak a jó borok és a csodálatos balatoni kilátás miatt érdemes ellátogatni, hanem a finom ételekért is.
  • Jásdi István Etalon lett a Csopaki hegybor Jásdi István |

    2018-02-15 06:30:30

    Február 24-én piacra kerül az első, immár a Bortörvény és a Csopaki Kódex előírásai szerint is „hegybor”-nak nevezhető tétel: a Jásdi Csopaki Hegybor. Egyúttal új évjárattal – a 2015-össel és a 2016-ossal – mutatkozik be a Jásdi Borteraszon ugyanazon a napon a Siralomvágó és a Lőczedomb is.
  • Németi Sándor Kékfrankos, kacsával Németi Sándor |

    2018-02-06 07:00:00

    Ha Csopak és Balaton, akkor a Szent Donát Birtok és a hozzá tartozó Márga Bisztró, az ország egyik legszebb panorámájával rendelkező étterme. A csodálatos kilátáshoz magas minőségű, helyi alapanyagokra építő konyha is társul.
  • Tábor István Tele vagyunk tervekkel Tábor István |

    2018-01-31 11:30:00

    Mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött – egy szűk, ám annál izgalmasabb piacon, számos kihívással megküzdve sikerül egyre magasabb színvonalon, egyre több együttműködési lehetőséget kínálnunk partnereinknek közös küldetésünk, a minőségi borfogyasztás előmozdítása és a borkultúra minél szélesebb körben történő terjesztése érdekében.
  • Németi Sándor Kocsmagasztró, kézműves borral Németi Sándor |

    2018-01-22 12:30:00

    Evezzünk most stílusban egy lazább és kötetlenebb irányba a hedonista világnézeteket valló Bestiával, amely 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit.
  • Jásdi István Inkognitóban utazó királynak éreztem magam Jásdi István |

    2018-01-17 07:00:00

    Ükapám is itt a Heumarkt-on (a Szénapiacon) ebédelhetett Bratwurst-ot, ha a bakon egyszer-egyszer maga is elkísérte a jól megrakott lovas szekéren a bécsi fiákeresek lovainak szánt frissen kaszált savanyúfű szénát kis hansági birtokáról. Természetesen nem a Steirereck-ben, ahova mi négyen is szállítás után tértünk be...
  • Németi Sándor Leves mellé bort? Németi Sándor |

    2018-01-09 11:43:15

    Ha valakinek még mindig csak a juhfark és a nászéjszakák bora jut eszébe Somlóról, akkor éppen itt az ideje ellátogatnia erre a páratlan lehetőségekkel megáldott vidékre. Hogy miért? Erre rögtön mondok pár nagyszerű okot...