A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
  • Németi Sándor Világbajnok vendégséf rizottója Németi Sándor |

    2017-07-24 17:30:00

    A rizottó egyszerű, laktató, és millió féle változatban készíthető. A mai receptet a finn Niko Tahtinak köszönhetjük, aki a Gourmet Young Master Chefs – Global 2017 versenyen világbajnok lett.
  • Jásdi István Miért pont Csopak? Jásdi István |

    2017-07-20 15:22:20

    Egy ekkora borvidéknek esélye sincs arra, hogy ipari módon termelt ausztrál, chilei vagy magyar borokkal versenyezzen a piacon. Önálló, felismerhető borkarakterre, az alap-bor – a Csopaki – esetében az országos piacon is észlelhető kritikus tömegre van szükség a túléléshez.
  • Németi Sándor Nyúlmáj és chardonnay? Németi Sándor |

    2017-06-28 14:40:00

    Aki a Facebookon követi a Wineartculture oldalt, tudja, hogy új séf segíti a jövőben a munkámat. Niko Tähti jelenleg a budapesti Finn Nagykövetség executive séfje, de dolgozott már Angliában, Hong Kongban, Libanonban és természetesen Finnországban. A borajánlatról most nem én gondoskodtam, hanem Szik Mátyás örökös magyar sommelier bajnok, aki már az elejétől fogva segíti a munkámat.
  • Árvay János Júniusi helyzetjelentés Árvay János |

    2017-06-27 14:02:38

    Kedves olasz sommelier ismerősünk, Mariano meghívott néhányunkat egy borkóstolóra. Francia borokat hozott az otthoni készletéből. Nyolc bort és két champagne-t kóstoltunk. Igazából nekem, de társaimnak is a borok jelentették a valódi meglepetést.
  • Árvay János Májusi cseresznye Árvay János |

    2017-05-26 09:45:19

    A múltkor említettem, hogy Madridban milyen fantasztikus cseresznyét láttam az ottani piacon. Hála Istennek, most már nálunk is színesedik a „kis” házunknál a cseresznyefa termése. Igaz, nem olyan nagyok a cseresznyeszemek, mint Spanyolországban, de azt hiszem, hogy ízletesebbek lesznek.
  • Árvay János Madridi kirándulás Árvay János |

    2017-05-02 12:43:12

    Miközben itthon az Édesem új címkét kapott és palackba került az Istenhegy, illetve a Padihegy, Árvay János Spanyolországban meglátogatta a Salón de Gourmets kiállítást.
  • Árvay János Tavasz, a mindent változtató Árvay János |

    2017-04-03 17:23:45

    Piros tulipán, kék ibolya, guyot művelés, zöldmunka, madárcsicsergés és 2015-ös sauvignon blanc a vacsorához. Itt a tavasz.
  • Nagy Gábor A Facebook nyereményjáték jó, de csak ésszel Nagy Gábor |

    2017-03-13 14:40:40

  • Jásdi István Lesz még szőlő...? Jásdi István |

    2017-03-09 11:05:16

    Jásdi István csopaki borász gondolatai a balatoni szőlők jelenéről és jövőjéről
  • Árvay János Egy borász naplójából: Február Árvay János |

    2017-03-06 14:24:45

    A pincében derítünk és szűrünk. Lassan összeállnak a 2015-ös palackozni szánt boraink. Isten-hegy, Padi-hegy és a Birtok Furmint. Rövid időn belül elkészülünk a 2016-os Sauvignon Blanc és az Édesem előkészítésével is.
  • Hernyák Tamás Ideje lenne nem rányomni a szundi módra Hernyák Tamás |

    2017-03-04 18:16:24

    Az otthoni állóvízben könnyen elrozsdásodik az ember. Ha nem jár külföldre, akkor meg nagy az esély rá, hogy meg is eszi a rozsda.
  • Figula Mihály Négy pontban a balatoni szőlőkért Figula Mihály |

    2017-02-28 16:31:46

    A HNT, a Csopaki Kódex és a balatoni lakók egybehangzó és közös érdeke az azonnali cselekvés.