A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
  • Jásdi István Inkognitóban utazó királynak éreztem magam Jásdi István |

    2018-01-17 07:00:00

    Ükapám is itt a Heumarkt-on (a Szénapiacon) ebédelhetett Bratwurst-ot, ha a bakon egyszer-egyszer maga is elkísérte a jól megrakott lovas szekéren a bécsi fiákeresek lovainak szánt frissen kaszált savanyúfű szénát kis hansági birtokáról. Természetesen nem a Steirereck-ben, ahova mi négyen is szállítás után tértünk be...
  • Németi Sándor Leves mellé bort? Németi Sándor |

    2018-01-09 11:43:15

    Ha valakinek még mindig csak a juhfark és a nászéjszakák bora jut eszébe Somlóról, akkor éppen itt az ideje ellátogatnia erre a páratlan lehetőségekkel megáldott vidékre. Hogy miért? Erre rögtön mondok pár nagyszerű okot...
  • Kiss Eliza Kiss Eliza: Aki végigolvassa, vendégem egy pohár furmintra! Kiss Eliza |

    2017-12-30 06:00:00

    A tavalyi személyes jellegű visszatekintés után idén is teszek egy próbát és leírom, mi minden történt velem, jobban mondva túl a hivatalosan elérhető információkon, milyen benyomások értek. Többszöri nekifutásra (ír, töröl, ír, töröl) azt láttam, hogy lehetetlen összefoglalni, mennyi helyen jártam, ki mindenkivel találkoztam és milyen élményekkel lettem gazdagabb.
  • Németi Sándor Egy könnyű desszert szamorodni mellé Németi Sándor |

    2017-12-28 07:00:00

    Segal Viktor, a magyar vendéglátás központi figurája, Magyarország egyik legismertebb séfje és gasztronómiai tanácsadója jóvoltából egy egyszerűen elkészíthető desszert receptje került fel most az oldalra, egy kiváló bor kíséretében.
  • Jásdi István Három szabályhoz tartjuk magukat Jásdi István |

    2017-12-20 06:00:00

    A működő borvidékek első leckéje, hogy a legjobb természetesen én vagyok, utánam azonban rögtön a szomszéd jön.
  • Németi Sándor Formabontó párosítás aszú mellé Németi Sándor |

    2017-12-18 10:56:30

    Naná, hogy palacsinta mellé is lehet inni aszút, és hogy ezt bebizonyítsam, Wolf András jóvoltából meg is mutatok egy kiváló, formabontó receptet.
  • Árvay János Sűrűre sikeredett az év vége Árvay János |

    2017-12-13 14:00:00

    November első felében megvoltunk a szürettel. A múlt héten kóstoltuk Szabolccsal a 2017-es tételeket. Rendben vannak. 930 kilogramm aszúszemünk is lett, minimum 60 refraktó fokos. Rég volt ennyi és ilyen jó minőségű botritiszes szemünk.
  • Németi Sándor Aszúval és pezsgővel egyaránt tökéletes Németi Sándor |

    2017-12-11 13:00:00

    Az alcím alapján talán sokan azt gondolnák, hogy egy új Guy Ritchie filmről lesz most szó, közben pusztán annyi történt, hogy Niko Tähti világbajnok séffel leültünk a napokban és kigondoltunk egy merészet: végigkóstoltunk a Holdvölgy Pincészettől nyolc darab 6 puttonyos aszút, mellé pedig két kitűnő champagne-t, majd kitaláltunk egy olyan ételt, amelyhez egy pezsgőt és egy aszút is lehet egyszerre párosítani.
  • Bari István Furmint pezsgő is készül Balatonbogláron Bari István |

    2017-12-07 06:30:00

    Jó eredményekkel zárult az idei szüret a Balatonboglári borvidéken. Amellett, hogy az ültetvényekről betakarított termés minőségi paraméterei kiválóak voltak, a termésmennyiségek is a várakozásoknak megfelelően alakultak.
  • Németi Sándor A vadhús és az érett vörösbor harmóniája Németi Sándor |

    2017-11-28 11:30:00

    A Bock Óbor Étterem 2003-ban nyitotta meg kapuit a villányi Bock Pince felett és már a kezdetek óta egy házias enyhén rusztikus stílust képvisel, amit remekül kiegészítenek a pincészet borai.
  • Németi Sándor Soha nem szerettem kinézni a vendég zsebéből a pénzt Németi Sándor |

    2017-11-20 10:35:53

    A balatoni négyrészes sorozatom záró részében Nagy Miklóssal, a Hotel Bonvino, Kisfaludy-ház, Borbarátok és a Neptun Panzió tulajdonosával, üzemeltetőjével beszéltem, a téma ugyanaz: Balaton, múlt, jelen és jövő, nehézségek és sikerek.
  • Németi Sándor Ánizslikőrrel flambírozva Németi Sándor |

    2017-11-13 11:38:15

    A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon egyszerű: mindenből a legjobbat.