A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
  • Németi Sándor Soha nem szerettem kinézni a vendég zsebéből a pénzt Németi Sándor |

    2017-11-20 10:35:53

    A balatoni négyrészes sorozatom záró részében Nagy Miklóssal, a Hotel Bonvino, Kisfaludy-ház, Borbarátok és a Neptun Panzió tulajdonosával, üzemeltetőjével beszéltem, a téma ugyanaz: Balaton, múlt, jelen és jövő, nehézségek és sikerek.
  • Németi Sándor Ánizslikőrrel flambírozva Németi Sándor |

    2017-11-13 11:38:15

    A Villa Medici Étterem családi vállalkozásként 1991-ben nyitotta meg kapuit Veszprémben a Viadukt lábánál és azóta is töretlenül áll a magyar vendéglátás élvonalában. Az étterem már a megnyitáskor is úttörőnek számított mind az alapanyagok használatában, mind pedig az ételek kínálatában, mottójuk és ars poeticájuk nagyon egyszerű: mindenből a legjobbat.
  • Németi Sándor Kecsegéhez francia pezsgőt! Németi Sándor |

    2017-11-07 07:30:00

    Az Arany Kaviárt hosszú évek óta Magyarország 10 legjobb éttermei közé sorolja a szakma, a Michelin Guide pedig 2007 óta ajánlja. Az étterem fő motorja az állandó változás és fejlesztés. Molnár Attila, az Arany Kaviár társtulajdonosa a gasztronómiai megújulás és fejlődés egyik kiemelkedő hazai „nagykövete”, aki nagy hangsúlyt fektet a vendéglátást tanuló fiatalok és gyakornokok karrierjének elindítására és jövőjük...
  • Hudák Mátyás Borvidékek a Balaton körül Hudák Mátyás |

    2017-10-26 10:05:46

    Ezen írást ajánlom a magyar szőlész-borász szakma iránt érdeklődő olvasóknak és - nem utolsósorban - minden olyan szándék hangoztatójának figyelmébe, amely szándék borászati termelésünk irányát a mennyiségi termelés felé szeretné eltolni. Adottságaink nem a mennyiségi, hanem a minőségi termelésre predesztinálják tevékenységünket, ugyanakkor általánosságban elfogadott tény, hogy - ágazatunkat erősítendő - termőterületeink...
  • Németi Sándor A nullához képest tényleg jól állunk Németi Sándor |

    2017-10-26 07:00:00

    „A nullához képest, tényleg jól állunk, legalábbis ha azt vesszük figyelembe, hogy milyen állapotok voltak 10-15 évvel ezelőtt.” A négyrészes balatoni sorozat újabb része következik most: Laposa Bencével, a Balatoni Kör elnökével beszéltem ezúttal. Középpontban ismét a Balaton.
  • Jásdi István Történet borról és emberekről: a vitéz Guden úr Jásdi István |

    2017-10-24 14:10:18

    A vitéz Guden úr 1079-ben végrendelkezett I. (Szent) László királyunk dömösi kúriájában. Gudenról, akinek beszélő neve újmagyarul Gödényt jelent, más írásos nyom nem maradt fenn. Királyi szerviens volt és minden jel szerint gyermektelen, hiszen különben javait nem Szent Mihály egyházára hagyja. Birtoka itt fekhetett a paloznaki plébánia templom alatt, Csopak és Paloznak között elterülő völgyben.
  • Árvay János Kezdem elhinni a dicshimnuszokat Árvay János |

    2017-10-17 16:36:00

    A kint maradt szőlőket körbejártuk Szabolccsal. Az összkép jobb, mint amire számítottam. Tudunk még száraz bornak való egészséges fürtöket szedni az Isten-hegyről és a Megyesről. Szép hárslevelűnk mosolyog a Padi-hegyen és az Isten-hegyen is. Több helyen elindult az aszúsodás a fürtökön.
  • Németi Sándor Nem a fürdőturizmus a Balaton legnagyobb erőssége Németi Sándor |

    2017-10-09 13:59:01

    Az alacsony felvásárlási árak miatt sokan felhagynak a szőlőtermeléssel, így vannak olyan falvak a Balaton körül, ahol teljesen megszűnt a szőlőtermelés. Sajnos nincs értéke a szőlőnek, és ez egy komoly probléma jelenleg Magyarországon. Kovács Tamással, az elismert Márga Bisztró és Szent Donát Birtok tulajdonosával beszéltem most.
  • Németi Sándor Molnár Attila: Hiszek az emberközeli vendéglátásban Németi Sándor |

    2017-09-29 12:08:40

    Molnár Attilával a gasztronómiai megújulás és fejlődés egyik kiemelkedő hazai “nagykövete”; a sikeres fővárosi Arany Kaviár étterem társtulajdonosa, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia alelnöke, és a Pannon Gasztronómiai Akadémia alapító és elnökségi tagja. Vele beszélgettem a magyar gasztronómiáról, az ágazat legnagyobb problémáiról, fine diningról, saját étterméről, és arról is, hogy minek köszönheti, hogy étterme...
  • Németi Sándor A dűlőszelektált olaszrizling sertésbordát kíván Németi Sándor |

    2017-09-18 13:39:18

    Hamarosan előkerülnek a szekrény mélyéből az esernyők, gumicsizmák és a melegebb ruhadarabok, de nem akarom senkinek a kedvét elvenni, főleg, hogy pár napig még élvezhetjük a meleg napokat. A szürke napokra viszont kínálok megoldást.
  • Németi Sándor Európa híres gasztronómiai régiója válhat majd a Balatonból Németi Sándor |

    2017-09-09 08:00:00

    Nem csak Budapest privilégiuma a jó minőség. Ehhez viszont új mentalitást kell hozni a balatoni vendéglátásban, és el kell felejteni, hogy reggel elkészítik az ételeket, majd egész nap melegen tartják az infralámpa alatt – vallja Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökségi tagja a vele készített interjúmban. De arra is próbáltam...
  • Árvay János A hamisságot semmiben, borban és ételben pláne nem szeretem Árvay János |

    2017-08-30 13:00:00

    Lerobbant traktorok, éhes seregélyhadak, hamis gulyás, közönségkedvenc borok, az üres kutyaólat elfoglaló macska - Árvay János szívmelengető sorait olvashatjuk.