A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A Slow Food Central Budapest bemutatja: Sajt! 2012

03. 14. - 04. 21.

, , 2012. április 21. - Budapest, Gerbeaud Ház



Szereted a sajtot, de eddig nem a magyar sajtok jutottak először eszedbe a szó hallatán? A Sajt! 2012 szeretné megmutatni, hogy itthon hányféle különleges sajtot készítenek. Lelkes, elkötelezett sajtkészítők tartanak kóstolóval egybekötött előadásokat a Slow Food Central Budapest által első ízben megrendezett eseményen. Hogy tovább fokozzuk az élményt, felkértünk négy borászt, hogy egy-egy sajtot boraikkal kísérjenek. A Sajt! 2012 a Terra Hungarica Kékfrankos Napja előtt kerül megrendezésre.

 

A program:

Sándor Tamás – Bükki Sajt, Eger
http://www.bukkisajt.hu/

A hazai sajtkultúra terjesztésének egyik kulcsfigurája, a szakácsból lett sajtkészítő arról beszél majd, honnan indult, és hol tart ma a magyar sajtkészítés.

Bemutatásra kerülő sajtok:
Kecske és tehén orda
Félkemény kecskesajt
Hegyvidéki érlelt tehénsajt
Fahamuban érlelt tehénsajt

Tamás egyik sajtjához a borkíséret az egri St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészettől érkezik.

Nagy Zsuzsa, - Zsuzsa asszony, Etyek

Az etyeki Stelázsi Piac működtetője nemcsak sajtkészítőként vállal fontos szerepet, hiszen a helyi termelők összefogásában is komoly érdemekre tett szert.

Bemutatásra kerülő sajtok:
Félkemény tehénsajt
Paprikás félkemény tehénsajt
Kaskaval
Parenyica

Zsuzsa asszony egyik sajtjához a borkíséret az etyeki Hernyák Birtokról érkezik.

Balla Enikő – Kácsárd

A kecskesajt készítő maga gondozza, neveli állatait. A világtól visszavonultan, a Tokaji borvidék távoli csücskében élő Balla Enikő a kézműves hagyományok egyik legautentikusabb reprezentánsa.

Bemutatásra kerülő sajtok:
Sózott, natúr krémsajt
Friss, lágy kecskesajt
Érlelt, lágy kecskesajt
Mézzel ízesített krémsajt

Enikő egyik sajtjához a borkíséret a Tokaj Penditstől érkezik.

Pozsa Panni – Panni Sajtműhelye, Biatorbágy
http://www.hazisajtkeszites.hu/

Alig fél év után már fehérpenésszel érlelt sajtokat készített, lelkesedése, kísérletező szelleme azóta sem csökkent. Tanfolyamain szívesen megtanítja az érdeklődőknek a sajtkészítés rejtelmeit, és honlapján is a saját sajt megalkotására buzdít.

Bemutatásra kerülő sajtok:
Fehérpenészes tehénsajt
Égetett kérgű zöld tehénsajt
Rúzsos-fehérpenészes tehénsajt
Diós füstölt tehénsajt

Panni egyik sajtjához a borkíséret a mátrai Losonci Pincétől érkezik.

A sajtokhoz kínált kenyerek a szentendrei Skanzen Pékségében sültek meg. Köszönjük a támogatást!

A Sajt! 2012 időpontja: 2012. április 21.
Kezdés: 10:00-kor

Helyszín: Gerbeaud Ház – Budapest, V. kerület, Vörömarty tér 7-8.

Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk azok előzetes megvásárlását, előfordulhat, hogy a helyszínen már nem lesz lehetőség a belépő megváltására.

A jegy ára:      Slow Food tagoknak 3000 Ft
                         nem Slow Food tagoknak 3500 Ft

Jegyvásárlás: http://www.terrahungarica.hu/

A jegy ára magában foglalja a négy előadás meghallgatását, minden előadás alatt négy sajt és egy bor megkóstolását.

A Slow Food mozgalmáról többet is megtudhatsz IDE kattintva!

Kérdés esetén:
Tóth Adrienn, Slow Food Central Budapest
06-30-740-8261
Az e-mail cím megnyitásához kattints IDE!

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezzTársasági Élet hírlevelünkre! 

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!