A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A bor élményt ad, a Piknik Budapesten is működik

2014-08-08 | Koklács Kata



Wine.Bike.Piqniq. – Honnan a név?

 

Amikor elhatároztam, hogy Bor-Bringa-Pikniket szervezek Budapesten, akkor már azt is tudtam, hogy ezúttal nem egyedül vágok bele. Teljesen kézen fekvő volt, hogy a PIQNIQ applikációt (ételmegosztó alkalmazás) működtető srácokat keresem meg az együttműködési javaslatommal, ami egy nagyon jó döntés volt. Annyira jól sikerült az első Piknik, hogy létrehoztunk rá egy külön brandet, és így folytattuk tovább az események szervezését. Innen a név: Wine.Bike.Piqniq.

 

A bor élményt ad, a Piknik Budapesten is működik

 

Mi az a Wine.Bike.Piqniq. közelebbről?

 

Egy munka utáni lazulós, borozós, ételmegosztós, bringás összejövetel, melyet minden alkalommal különböző helyszínre szervezünk, hogy felfedezzük a város kihasználható zöld területeit. Az első Piknik a Királydombon volt a Városligetben, a második a Tabán tetején, ahonnan mesés kilátás nyílt a városra. Már a harmadik Pikniket is elkezdtük szervezni, mert egyre nagyobb az érdeklődés, és nem csak a fiatalok körében. Ráadásul indulás óta 3 vidéki és 2 külföldi város is szóba került, hogy hozzájuk is szervezhetnénk hasonló Wine.Bike.Piqniq.-et.

 

A bor élményt ad, a Piknik Budapesten is működik

 

Miért fontos a Piknik a Wine&Go életében?

 

Mivel online borboltot üzemeltetek, ezért szeretnék olyan élményeket és lehetőségeket adni, amikor a fogyasztók meg tudják kóstolni a borokat, és tudnak találkozni a Wine&Go-val. Ezeken az eseményeken mindenki láthatja a nagy teherbringát, amivel Budapesten borokat szállítunk. Ráadásul ez a nagy faládás bringa a Piknik középpontja, hisz mindenki e köré gyűlik össze, és beszélget borokról, ételekről, mindenről, ami csak érdekel minket.

 

A bor élményt ad, a Piknik Budapesten is működik

 

Tapasztalatok

 

Sem a Wine&Go indításakor, sem a Piknik szervezésekor nem számítottam ilyen érdeklődésre és nyitottságra. Akik meglátogatják ezeket a Piknikeket, mind jól érzik magukat, visszajeleznek nekünk, várják a következő helyszínt, és továbbadják az élményt másoknak is. Már a második Pikniken voltak ismerős arcok, akik sokkal rutinosabban érkeztek, mint az első alkalommal. 

 

A bor élményt ad, a Piknik Budapesten is működik

 

Egy-két életkép a Piknikről:

 

Van, aki bringás utánfutóval hozott két palack rozét és egy egész tálca ételt: főtt kukoricát, előre felvágott sárgadinnyét, sajtos leveles pogácsát, szendvicset.

 

Voltak rutinos és profi visszatérők, akik sült paprikás, cukkinis és tökmagos mártogatót hoztak házi kenyérrel, valamint madeleine-t karamellás csokival.

 

És ami számomra a legtetszetősebb volt, az a „Pizzás”, aki irodai munkája után otthon sütött még 4 nagy pizzát (például kéksajtos-barackosat, isteni volt!), majd bringára pattant, kitekert, hogy mindenkit körbekínáljon nagy szeretettel.

 

Az én szemszögemből nézve a Piknik egy egyszerű és könnyen megvalósítható ötleten alapul, ahol semmi sincs túlbonyolítva vagy túlszervezve. Egyetlen dolog fontos: mindenki érezze jól magát, és olyan borokat igyon, ami igazán jólesik neki. És ez az, ami tetszik az embereknek.

 

Koklács Kata honlapja.