A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

And to London we went…

2014-12-15 | Béres Melinda



Idén nyáron nagy öröm volt számunkra, amikor megtudtuk: a londoni Decanter World Wine Awards versenyen a 2008-as évjáratú, 6 puttonyos aszú borunk Regionális Trófea díjat nyert. Decemberben pedig büszkén mentünk személyesen Londonba, hogy a Circle of Wine Writers angol borszakíró egyesület karácsonyi  partiján bemutassuk ezt a tételt, másik két borunk társaságában. Az eseményt a londoni magyar nagykövetség szervezte, Gál Helga külügyminisztériumi szaktanácsadó közreműködésével. 23 kiváló magyar borászatot hívtak meg, hogy a magyar bor hírnevét erősítsék a borvilág véleményformálói szempontjából központi szerepet betöltő Londonban.

 

Nagy megtiszteltetés volt személyesen találkozni az est díszvendégével, Hugh Johnsonnal, aki nem csak a Bor Világatlaszának közismert szerzője (Jancis Robinson mellett), de magyar érdekeltsége is van: a mádi Royal Tokaji pincészet egyik tulajdonosa. Az elmúlt két évtizedben rendkívül sokat tett azért, hogy Tokajra újra felfigyeljen a világ, ezért hálásak lehetünk neki. A magyar boroknak óriási szüksége van a hozzá hasonló nagykövetekre.

 

And to London we went…

 

Szintén jelen volt Steven Spurrier, a Circle of Wine Writers jelenlegi elnöke, a Decanter magazin tanácsadó szerkesztője, valamint Caroline Gilby MW (Master of Wine), akivel legutóbbi találkozásunkkor, februárban a Tokaji Borbarátnők borait kóstoltuk meg Mádon.   
Külön öröm és kivételes alkalom volt számomra, hogy ezen a rangos eseményen a Béres Szőlőbirtokot édesanyámmal, Béres Klárával együtt képviselhettem. 

 

Ezúton is szeretnénk mindketten köszönetet mondani Szabadhegy Péter nagykövet úrnak és egész csapatának a fantasztikus szervezésért. Nemcsak egy remek hangulatú estét töltöttünk el Londonban, hanem őszintén bízunk benne: ez az esemény hozzájárult ahhoz, hogy a magyar borokat még jobban megismerjék és megszeressék külföldön.