A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kékfrankos, kacsával

Kilátással a Balatonra

2018-02-06 | Németi Sándor


Kékfrankos, kacsával

Ha Csopak és Balaton, akkor a Szent Donát Birtok és a hozzá tartozó Márga Bisztró, az ország egyik legszebb panorámájával rendelkező étterme. A csodálatos kilátáshoz magas minőségű, helyi alapanyagokra építő konyha is társul. Laza hangulat, jó borok, modern technológia, professzionalizmus és folytonos kísérletező kedv, mindez a maximalizmus jegyében. Endrédi Zoltán konyhafőnök munkáját Varga Roland kreatív séf segíti. Kedvcsinálónak a Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozat legújabb részében jöjjön most egy recept tőlük, hozzá pedig egy izgalmas 2016-os kékfrankos.

 

Kacsamell céklákkal Márga Bisztró módra

 

Hozzávalók (4 személyre):


 

 

Elkészítés:


 

A vöröshagymát, a bordó céklát és a burgonyát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, majd vajon megpirítjuk. Sózzuk, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd a végén hozzáadjuk a tejszínt. Áthelyezzük egy kivajazott tepsibe, és 160°C-os sütőben 50 percig sütjük. A sárga céklát megmossuk, alufóliába tesszük, sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és becsomagoljuk. 165°C-os sütőben 1-1,5 óráig sütjük. Melegen leszedjük a héját, termomixerben turmixoljuk, adunk hozzá balzsamecetet, szerecsendiót, mézet és vajat.


A kacsamell bőrét beirdaljuk, sózzuk, forró serpenyőben bőrével lefelé sütjük, majd betesszük a 180°C-ra előremelegített sütőbe 4 percre.

 

Borajánlat: St. Donát Magma Kékfrankos 2016

 

A tihanyi területről származó alapanyagot spontán erjesztették majd rövid ideig érlelték francia tölgyfahordóban. Azon kékfrankosok egyike, amelyet étel mellé vagy csak önmagában is bármikor szívesen fogyasztok.

 

Kékfrankos, kacsával

 

Friss, terroirjegyeket is magába foglaló, gyümölcsös, fűszeres bor. Jól iható, lendületes, strukturált kékfrankos, amely egy rövid palackérlelést biztosan meghálál.

 

Recept: Endrédi Zoltán
Borajánlat: Németi Sándor

 

A Magyarország meghatározó éttermei és séfjei sorozat az eforrás rendszer közreműködésével valósult meg.

 

Kékfrankos, kacsával