Mi történik, ha egy online borbolt kilép a virtuális világból?
2014-10-02 | Koklács KataPIKNIK a szabadban
Szerintem online borboltot óriási élmény megtervezni, összerakni és tartalommal feltölteni. Szépek a palackfotók, sok kóstolás előzi meg a borok kiválasztását, azonban egy dolog mégis nagyon hiányzik nekem: a személyes kapcsolat.
Így történt, hogy a bor- és internetszeretőkkel a legegyszerűbb találkozási pontom a Wine | Bike | Piqniq lett. Egy boros-bringás piknik, amelyet a város különböző parkosabb pontjain tartunk. Augusztus végén volt a harmadik ilyen esemény a Vigadó téren, ahol már több mint 150 ember élvezte egymás társaságát, borokkal és házi készítésű finomságokkal.
Ilyenkor szeretem távolról nézni a tömeget, és mosolyogva élvezni a megerősítő felismerést: szinte tényleg semmi nem kell ahhoz, hogy 150 ember a város kellős közepén felszabadultan boldog legyen pár órára.
BORVACSORA a hátsó udvaron
Aztán jött a Wine | Bike | Piqniq kapcsán az első borvacsora (Piqniq Dinner), ahol Nagy Sándor, a Hódítás a konyhában című blog szerzője igazi brit menüt rakott össze. Én úgy kapcsolódtam ebbe az eseménybe, hogy vittem magammal borokat és borospoharakat, megjelentem a Wine&Go bringámmal, és minden fogás mellé beszéltem kicsit az éppen soron következő borokról. Ráadásul az egészet tetézte, hogy inkább az asztaltársaság része voltam mint „személyzet”. Ez az igazi, nem?
CÉGES RENDEZVÉNY sörszeretőkkel
A borvacsora után egy héttel egy céges rendezvényre hívtak meg, ahol az volt a kérés, hogy a borok mellé vigyek magammal sört és pálinkát is, és mindezek megszervezésére egy nap áll rendelkezésemre. Nem szoktam megijedni, úgyhogy a Piqniq Dinnerről megismert Brew Studiostól Zsoldos Krisztát hívtam fel, hogy jöjjön el velem kóstoltatni, valamint beszerveztem a Spiritus Primus Pálinkát is.
Kiszállítottam az italokat a hozzá illő poharakkal, volt levendulás rozéfröccs, bor, sör, pálinka, és a GaSt-R kétszemélyes csapata készítette hozzá a finom ételeket. Krisztával szépen összedolgoztunk, és úgy megfért egymás mellett az IPA sör és a bor, mint borsó meg a héja.
OLASZRIZLING OKTÓBER 8 olaszrizlinggel a Wine&Go teherbringán
Október 11-én még nagyobbat lépünk, és megjelenünk a faládás teherszállító bringánkkal a Sofitel Hotel szőnyegén a Nagy Olaszrizling Kóstolón. A több mint hatvan kiállító között ott leszünk mi is mint egyetlen borkereskedés! Nem titok, hogy ezen a napon fokozzuk az izgalmakat, és a nálunk lesz kóstolható a legtöbb féle olaszrizling: A Balaton-felvidékről a Levendula pincészet 2013-as és 2012-es palackjaival érdemes kezdeni a kóstolást, mert mindkettő nagyon friss, könnyed és illatos tétel.
Szintén a közelből, Badacsonyból Nyári Ödön 2012-es Olaszrizlingjével folytatódik a sor. Egerből a Havas&Tímár Olaszrizling két évjáratát érdemes összekóstolni, ráadásul velünk jön a pincészet borásza, Havas Balázs is. Szintén Egerből nem hiányozhat a szemtelenül fiatal Nyolcas Ádám igen jól sikerült 2013-as Olaszrizlingje sem. És Somló nélkül nem lenne teljes a sor, ezért elhozzuk a Somlói Vándor Pincéből a Kis Tamás által megkomponált 2013-as Olaszrizlinget. Ráadásként pedig lesz egy meglepetés olaszrizling is a sor végére.
Csatlakozva az Olaszrizling Októberhez minden olaszrizling 15% kedvezménnyel kapható a Wine&Go webshopban.
FOLYTATÁSBAN a Wine&Go gurul tovább
Novembertől indul, ami még nem volt: a bor mellett a másik nagy kedvencem, a csokoládé. Összekóstoljuk, megmutatjuk, hamarosan...
BOR.BRINGA.BUDAPEST.