A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Spontán Kávétúra Berlinben 3. rész

2014-12-22 | Hámori Tibor



A következő kávézót, ahová ellátogattam, 2009-ben nyitották meg, és minden asztalon található egy menü a házban lévő kávékról és azok elkészítési módjáról, mert ők elkötelezték magukat vendégeik oktatása mellett is. 

 

A hely elsőre sokkal inkább egy bár benyomását keltette, mint egy kávézóét. Ez valószínűleg abból adott, hogy már viszonylag későn (18:00-kor) jutottam el ide. Egy új kenyai filterkávét kóstoltam a Coffee Collective dán pörkölőtől, amit a barista nagyon kellemesre készített el és borospohárban szervírozott. 

 

Spontán Kávétúra Berlinben 3. rész

 

Este sajnos már nem nagyon vannak ételek, viszont az italkínálat annál nagyobb (nemcsak a szokásos juice-ok és egészséges italok, hanem elég komoly alkoholkínálattal is dicsekedhetnek). Ebben az időben nem volt túl nagy a zsúfoltság, így egy kellemeset tudtam beszélgetni a baristával. Arról mesélt, hogy az elmúlt években Berlinben is – Budapesthez hasonlóan – hirtelen gomba módjára kezdtek el szaporodni az újhullámos kávézók.

 

Cím: Rykestraße 4, 10405 Prenzlauer Berg. Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10:00-20:00, szombat-vasárnap: 10:00-20:00. 

Web: http://www.nofirenoglory.de/

Facebook: https://www.facebook.com/WELOVECOFFEE

 

A nap lezárásaként meglátogattam az interneten talált, nagyon kellemesnek tűnő kis kézműves sörözőt, ahol le lehet vezetni egy ilyen koffeinnel túldúsított napot. Mert ha valaki eddig nem tudott volna róla, akkor elárulom a nagy titkot: a baristák három igazi megmentője a víz, a banán és a sör. 

 

Egy olyan napon, amikor az ember ennyi kávét elfogyasztott, és annyi tapasztalata van a koffein-túladagolás terén, mint nekem, akkor már napközben tudatosan sokkal többet vizet fogyaszt, mint egy átlagos napon. 

 

Van viszont az a szint, amikor már csak a sör segít az esti elalvásban. A helynek a neve Vagabund Brauerei, és 3 amerikai barát alapította 2011-ben. Szinte még házi technológiával főznek nagyon finom söröket. Az árak sem elszálltak. 

 

Miután megkóstoltam az éppen aznap csapon lévő söreiket, hazaindultam. Egy kellemes vacsora mellett jót beszélgetem a barátaimmal, és segítségükkel megterveztem a következő napi túrát, mert még rengeteg hely várt még rám, és az időm már nem volt túl sok. 

 

Cím: Vagabund Brauerei GmbH Antwerpenter str. 3 13353 Berlin  Nyitva: minden nap 19:00-tól.
Web: http://www.vagabundbrauerei.com/
Facebook: https://www.facebook.com/vagabundbrauerei

 

A cikkben megjelenő kép INNEN származik.