A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Szolnok megnézte, Dunaújváros elkezdte, Dunakeszi kitöltötte

Nagy Bor Teszt

2016-07-29 | Tábor István


Szolnok megnézte, Dunaújváros elkezdte, Dunakeszi kitöltötte

Április elejétől július 14-ig tartott az első Nagy Bor Teszt, az internetező magyar lakosság körében végzett, borfogyasztási és borvásárlási szokásokat firtató felmérés. A mintaszám alapján bátran mondhatjuk, hogy a legnagyobb.

 

Április elejétől július 14-ig tartott az első Nagy Bor Teszta hirdetésekkel elért közel 2.000.000 személy közül 73.000 látogatott el a felmérés honlapjára (azaz kattintott valamilyen hirdetésre), közülük 46.000 kezdte el a teszt kitöltését és 40.000-en el is jutottak az utolsó kérdés utáni köszönőoldalig. Ez a három szám sorrendben pontosan megfelel Szolnok, Dunaújváros és Dunakeszi teljes lakosságának.

 

A minta nem reprezentatív a teljes magyar lakosságra nézve, ez nem is volt célunk. Ahogyan teljes portfóliónk, úgy a kutatás közönségét is elsősorban a borszerető közönség jelenti (akik boros weblapokról, hírlevelekből értesültek a kérdőívről), továbbá a minőségi borfogyasztás iránt nyitott 18 év feletti internetező lakosság (akik egyéb oldalakon találtak a tesztre).

Körükben növekszik a borfogyasztás gyakorisága, mennyisége, és javul annak belső (minőségi és ár) összetétele is. Egyre több bor egyre alaposabb ismerete utat nyit az online rendeléseknek, vásárlásoknak is, mivel a bizalom több borvidék, szőlőfajta és termelő felé már kialakult.

 

 

Konkrét részeredményekről már beszámoltunk a Vinoporton és a Borászportálon, a kutatás első eredményeinek feldolgozása pedig július végén történt meg, de a felmérés összetettsége miatt az év folyamán számos elemzés is napvilágot lát majd. A Budapesti (Budavári) Borfesztivál idejére készítünk egy rövid, kifejezetten bortermelők számára szóló kivonatot a felmérésből, amit szeptemberi hírlevelünkkel együtt, .pdf formában juttatunk majd el a szakmához.

Addig is mi haladunk tovább a megkezdett úton

Informáljuk a borkedvelőket a borvilág aktualitásairól (Borászportál), összegyűjtjük a borszakma számára a legfontosabb tudnivalókat (Vinoport), személyesen is találkozunk olvasóinkkal (Winelovers rendezvények), nyáron is vezetjük a komolyabb érdeklődőket az örömszerző borivástól az ismeretszerző borkóstolás felé (Borkollégium) és már megkezdtük a felkészülést a borvilág jövő évi csúcseseményére (Magyar Borok Bálja).