A pincészet borbemutatása
iMÁDnivalóan üde, finom ásványosság jellemzi ezt a bort. A Furmint és Hárslevelű szőlőktől, valamint a termőterülettől karaktert, az 500 literes Zempléni tölgyfahordóktól és a kézműves eljárástól pedig letisztult, nyugodt belsőt kapott. Igazi nyári bor, kellemes beszélgetésekhez.
Pinceidő2018-ig |
Mádi Borház bemutatása
8,5 hektár szőlőterületen gazdálkodunk. A dűlők a Mádi-medencében - Mád, Tállya és Rátka határában vannak. Területeink talajösszetétele igen változatos: riolit, andezit, riolittufa, valamint a kovaüledék és zeolit, melyek egészen komoly mineralitást biztosítanak az általunk készített boroknak. Szőlőink művelése során szigorú terméskorlátozás mellett törekszünk az integrált termesztési technológia irányelveinek betartására. Kézzel szüretelünk, a válogatott szőlőt kíméletesen dolgozzuk fel majd zempléni tölgyfa hordóban érleljük. Borainkat a helyi értékek megőrzésével, minimális technológia alkalmazásával, minimális beavatkozással, kézműves módon készítjük. Minden évjáratban csak annyi bor készül, amennyi abban az évben tökéletes lehet.