A pincészet borbemutatása
Talajtípus: vulkáni málladékon kialakult nyirok és barna erdőtalajok. Évjárat: A hideg telet viszonylag korai rügyfakadás követett. A nyári időjárás ideális, sem túl száraznak, sem túl melegnek nem nevezhető. Szeptemberben is folytatódik az enyhe, de inkább száraz idő, így a hónap közepére megfelelő érettséget értek el a szőlők. Október folyamán elindult a lassú töppedés. A hónap közepétől rendkívül gazdag, tökéletesnek mondható aszúszemeket válogattunk. A magas cukorkoncentráció mellett az üde savak garantálják a borok harmonikusságát. Nagyon komplex évjárat.Maradékcukor: 215 g/l
Érlelési információkErjesztés: új zempléni tölgyfahordóban (136-228 literes). Érlelés: 40 % új, 60 % 1-2 éves tölgyfahordóban 36 hónapig, majd 36 hónap palackban. |
Oremus Tokaj Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Az Oremus szőlőbirtok 1993-ban alakul meg a spanyol Vega Sicilia testvérbirtokaként. A birtok szőlőterületei a borvidék 13 dűlőjében találhatóak, különböző talaj és mikroklimatikus adottságokkal rendelkeznek. A tolcsvai birtokközpontban felépült új borház különlegesen ötvözi a hagyományos és a korszerű borkészítés szellemiségét. A beérkező szőlőtermés a gravitáció segítségével mozog az épület szintjei között, majd legalulra érve - a préselést követően - kezdődhet a mustok tölgyfahordóban történő erjesztése. Az erjesztést követően a borok a több kilométer hosszúságú földalatti pincelabirintusba kerülnek, melyek már a XIII. század óta őrzik a vidék borait. Borok: száraz furmint, késői szüretelésű cuvée, édes szamorodni, aszú, eszencia.