A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Alibernet

HR Winery Alibernet 2012

Véleményünk szerint

Megfesti a pohár falát ez a mély rubinszínű bor. Az illatnak szüksége van egy kis szellőztetésre, hogy fűszeres és hűvös tónusú, gyümölcsös jegyei kinyílhassanak. Kóstoláskor egy mértéktartó szerkezeti felépítéssel találkozunk, a test és az alkohol a közepes és a felső súlycsoport határára sorolható. A tanninok mennyisége közepes, textúrájuk puha, a savak lágy ívűek. Az ízvilágban a hordós érlelésre utaló csokoládés, fűszeres asszociációk a meghatározóak a málnás, szedres vonal mellett.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-12-16

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szlovákia
  • Alkohol %

    14,0 %
  • Palackmennyiség

    5000
  • Ár

    13,5 euró
  • Fajtaösszetétel

    100% alibernet

A pincészet borbemutatása

Sötét, mély rubinvörös színű, illatában és ízében a sötét bogyós gyümölcsök: szeder, fekete áfonya. 12 hónapig érlelődött barrik tölgyfa hordóban, amely diszkréten megjelenik, nem túl tolakodóan, inkább elegánssá varázsolja a bort. Kerek, telt testtel rendelkezik, hosszú lecsengéssel. Utóízében elkíséri egy fekete csokoládés ízvilág.

Érlelési információk

A bort egy évig érlelték barrique hordóban. A tételt 2014 februárjában palackozták.

Hol vásárolható meg

Pincészet, nagyker-vinotéka

HR Winery bemutatása

Saját 280 ha-os szőlőterületünk, jelenleg 26 fajtakínálattal rendelkezik, de csak a gondosan kiválasztott minőségű, dűlőszelektált szőlőfajtáink kerülnek feldolgozásra. Pincészetünk 2012-ben lett felújítva és kibővítve, modern technológiával felszerelve, mely lehetővé tette az elérni kívánt cél megvalósítását. Célunk csúcsminőségű borkészítés a fogyasztók ízlésének megfelelően. A borkészítés korszerű borászati technológiával történik, melynek folyamatait a hűtött-fűtött irányított erjesztésen keresztül állandó ellenőzés alatt tartjuk; akár távúton is, így biztosítva a borok fajtajellegét, az elsődleges aromák kialakulását, a gyümölcsös illat és zamat megőrzését. A vörös borokat magyar tölgyfából készült 1500 l-es hordókban érleljük, mely 6-18 hónap után a borok egyedi ízvilágában nyilvánul meg.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!