A pincészet borbemutatása
Világos arany szín, illatában fehér virágok, kardvirág, viola jelenik meg, akácmézzel, trópusi gyümölccsel (mangó) kiegészülve. Ízében körte, alma, vanília, méz, fehér bors érezhető. Ásványossággal és hosszan cseng le. Fogyasztását önmagában is, de akár az egzotikus, távol-keleti konyha ételeihez is 10-11 fokon javasoljuk.
Érlelési információkA sárgamuskotály tartályban, a hárslevelű zempléni tölgyhordóban erjedt és érlelődött. Palackozva: 2015.07. |
Pinceidő2021 |
Zombory Pince bemutatása
A legenda szerint a Zombory család ősei már a XVIII. században szőlészettel, borászattal foglalkoztak a Mecsek környékén. 1945 után a két tulajdonos testvér, Zombory István és Zombory Tamás szülei kivándoroltak Argentínába, és fiaik már ott születtek. Tamás 1996-ban visszaköltözött Magyarországra és 2003-ban, Argentínában maradt bátyjával, Istvánnal - aki Argentínában is bortermeléssel foglalkozik - megalapították kis családi pincészetüket, mely egy klasszikus tokaji kézműves borászat. A 2 hektáros szőlőterületük a Tokaj-hegyaljai borvidék Rátka melletti, Zempléni-hegyek déli lejtőin fekszik. Árvay János borásszal közösen évről évre arra törekednek, hogy szakszerű metszéssel és szigorú válogatással a lehető legegészségesebb termést szüretelhessék. Boraik fahordóban erjednek és érlelődnek a mádi és rátkai pincéjükben. Céljuk, hogy kis mennyiségű, de igazán kiváló borkülönlegességeket állítsanak elő. Vendégfogadás: magyar, angol, spanyol nyelven (előzetes egyeztetést követően).